Universal Studios

Door USA Fun - A long time ago

09/08/2013

Finaly… we hebben weer wifi…

We zijn inmiddels in Santa Barbara maar eerst onze belevenissen van eergisteren.

Om iets over negen zijn we vertrokken naar vanuit San Diego naar de Universal Studios. De rit gaat over de I-5 en Hwy-110. Het is onwijs druk en het laatste stuk rijden we in de file. De weg is zeven banen breed en nog rijden we af en toe stapvoets. Om 12:30 uur arriveren we in het park. Hier is het ongeveer net zo druk als op de snelweg. Niet gewoon zeg.

We lopen door het park en starten met de Studio Tour. Hoppa, de wachttijd bedraagt 80 minuten. Het was het wachten waard. We rijden langs opname studio's, met karretje en al door een 3D film van King Kong die in gevecht is met een dinosaurus en door een filmset. Verder gaat de trip langs de huisjes van Desperate Housewives en een setup waar een vliegtuigramp is nagespeeld.

Het is 15:00 uur als we klaar zijn met de Studio Tour. We willen nog wel in meer attracties maar de wachttijden zijn echt niet leuk hier. Van 40 tot 130 minuten. We geloven het wel en lopen langs van alles en nog wat.

Het is inmiddels 17:00 uur als we uit het Universal vertrekken.

Weer komen we in de file en om 18:00 uur rijden we Malibu Beach binnen. Hier blijven we voor twee nachten op Malibu RV Park. De campground ligt op een heuvel. We kijken vanaf ons plaatsje uit op de Pacific Oceaan. Een prachtig uitzicht. Nadat we het water en de elektriciteit hebben aangesloten gaan we eten. Beneden aan Hwy-one zit Patio Cafe Malibu Seafood. Het laat niet te raden over wat ze hier verkopen. De kids nemen kip en de volwassene een visgerecht. Als we de bestelling hebben opgegeven krijgen we een pieper mee. Zodra alles klaar is gaat de pieper af en halen we het eten op. Het is een beetje als een snackbar, geen bediening maar er staan verdeeld over meerdere plaatsen een soort picknick tafels waaraan je je bestelling kan op eten. Het eten smaakt voortreffelijk.

Openvuur is op de campground verboden dus geen kampvuurtje vanavond. Iedereen is knap versleten na twee dagen pretpark en het reizen. We houden het rustig en gaan op tijd naar bed. Net voordat we gaan slapen worden we nog getracteerd op vuurwerk. Geen idee waarvoor of waarvan het is maar het ziet er mooi uit.

Morgen naar Dave en Anna Bella!

Reacties

jopa A long time ago

We zijn aan de laatste week begonnen. Al heel wat opgeslagen in het brein maar op het ogenblik moeilijk om alles op de juiste plaats terug te roepen. Doen we thuis nog maar eens met behulp van foto's en het bloggertje. Het is allemaal zo overweldigend veel. Daar moet je met je 70 jaar maar even de tijd voor nemen. Geniet ik er nog eens van.

Oom Wim A long time ago

Jullie hebben in elk geval de Coastel Highway nog tegoed. Wij stonden op het zelfde. Rv- park in Malibu. Ook twee dagen strand en even bijkomen.
Nog veel plezier met zijn allen.

Wim en Ria

Tim en Lya A long time ago

Inderdaad overweldigend allemaal, jullie doen en zien zo ontzettend veel! Wat een drukte in die Studio's zeg. Jammer dat we je gisteren hebben gemist op Skype Hans, waren er denk ik niet! Geniet nog van jullie laatste week hè. Liefs voor jullie allemaal van ons....

Henny en Karin A long time ago

Wauw, dat zou niets voor mij geweest zijn, die file en die wachttijden. Word al opgewonden van t lezen. Maar t einde van de dag trekt me erg aan. Prachtige plek. Blijf genieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!