dag 3: San Fransisco - Een hele leuke pechdag...

Door Jan Witte - A long time ago

Vandaag stond de tour naar Alcatraz op het programma. De dag begon goed, het zonnetje scheen en we hebben lekker in het hotel ontbeten met French toast met boter en siroop. Daarna op zoek naar een taxi die ons naar Pier 33 kon brengen. Dit kostte even moeite, maar de chauffeur bracht ons netjes op tijd bij de Pier. Vol goede moed springen we uit de auto en Jan haalt de kaartjes op. Ik ben iets minder enthousiast want er zit een heeeel groot gat in mn korte broek...Ik sta letterlijk in mn blote kont (Nu is het grappig, maar op dat moment dus echt niet...). Gelukkig heeft Jan zijn jas bij zich zodat ik die om mn middel kan doen en niemand het kan zien! Optimaal is het niet maar de boot vertrekt!

Het is een klein kwartiertje varen naar Alcatraz. Bij aankomst vertelt een Ranger de regels van het eiland en daarna kunnen we het eiland gaan verkennen. We bekijken eerst een korte film over Alcatraz en klimmen daarna verder naar boven voor de audiotour in de gevangenis zelf. Je hoort de verhalen van de gevangenen en bewakers terwijl je door het complex loopt. Hartstikke interessant!

Na het bezoek aan Alcatraz was het het plan om fietsen te huren om over de Golden Gate Bridge te gaan fietsen. Maar natuurlijk niet met een gescheurde broek. Dus - hup - weer in een taxi terug naar het hotel. Deze chauffeur neemt een leuke route heuveltje op-heuveltje af. Een staaltje hellingtrekken voor gevorderden. 

Terug in hotel een andere broek aangetrokken en eten we bij Cafe Roxane een lekker broodje. Daarna maar weer eens in een taxi naar Best Buy voor een tomtom en daarna naar Fisherman's Warf. Daarna huren we fietsen en gaan richting de Golden Gate Bridge. Er staat een flink windje maar het zonnetje schijnt en onderweg zijn er mooie uitkijkpunten richting de brug en de stad. Omdat we door de broek-situatie wat aan de late kant zijn besluiten we om de brug niet over te fietsen maar een stuk de brug op te lopen, ook de moeite waard! Super uitzicht over de stad en Alcatraz. En wat een verkeer raast er over de brug!

Op de terugweg naar San Fransisco kan ik mijn geluk weer niet op, nu schijt er een vogel op mn korte broek! Ze moeten me wel hebben vandaag...zucht...Nadat we de fietsen hebben ingeleverd belanden we bij Jacks Cannery, waar ze 68 verschillende bieren en ales  tappen. Aan de bar drinken we er allebei eentje; echt leuk en super Amerikaans. 

We eten heerlijk bij een italiaans restaurant. Het is hier up-tempo eten en een small-portie is ruim voldoende! Maar wel allemaal erg lekker! Daarna nemen we de Cable Car terug naar het hotel, tenminste, dat was de bedoeling. Helaas wordt na een paar heuvels de route geblokkeerd door verschillende fire-trucks. Er staat zo'n grote ladder uitgeschoven tegen een gebouw dus dat ging nog wel even duren. We lopen daarom maar het laatste stuk naar het hotel..Al met al wat het een superleuke dag met wat wat pechmomentjes (dit stukje type ik ook al voor de 2e keer, grrrr). San Fransisco is een superleuke stad, er hangt hier een goede sfeer en de mensen zijn vriendelijk! Wel veel rare zwervers die dan ook soms wel weer grappig zijn; 'Why lie, I just want beer' of 'Need money for food because my friend is fat'. Origineel, dat moet ik ze nageven! :D

Morgen gaan we de auto ophalen en vertrekken we richting Yosemite. Hopelijk met wat minder pech...:D 

Reacties

ma A long time ago

Ha ha, sorry Roos maar moet er wel om lachen.
Veel plezier verder.
Groetjes ma

Pap en Mam A long time ago

Bon giorno,
Wij zijn weer terug uit Italië. Valt niet mee zo'n temperatuurshock van 15 gr....
Was leuk, mooi, Italiaans chaotisch en vooral lekker.
Leuk om jullie zo te volgen. Doe die gescheurde broek aan in het geval van de "cabrio-optie" .....
Groetjes en veul plezier. Pap en Mam

Lonneke A long time ago

Roos aan het bier! lekker hoor! Een leuk stukje hebben jullie weer getypt
.
hahaha, arme roos! Een kapotte broek en daarna een vieze broek! Zit ook niet mee.
De foto's zien er super uit. Super mooi, die foto van de brug.
Geniet er van. :)

William A long time ago

Pannenkoek op je korte broek!!

Echt wel gaaf overigens hoor! Ik zou zelf ook nog wel eens naar Alcatraz willen:) maar eerst is het dus even wachten op de foto's!

Monique A long time ago

Hahaha, Roos toch, het zat je niet mee! :) Maar gelukkig hebben jullie toch genoten van jullie dag :) Veel plezier in Yosemite!

Rebecca A long time ago

Hahaha, wat een pech Roos!
Mooi kiekje van de Golden Gate Bridge, doet me weer denken aan de serie Full House!
Liefs!

Marielle A long time ago

Haha, sorry Roos, moest er toch wel hard om lachen :)
Maar wel genoeg pech voor deze vakantie hoor! Geniet van het volgende deel van jullie trip! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!