Dag 13: Bryce NP

Door Jan Witte - A long time ago

Terwijl ik dit stukje typ, ligt Jan lekker te dobberen in bad. We hebben vandaag weer een mooie, maar toch ook wel vermoeiende dag gehad.

We verlaten Zion NP via een prachtige route, de Zion-Mount Carmel Highway. De weg slingert naar boven en na een smalle tunnel verlaten we Zion. Eerst passeren we echter nog Checkerboard Mesa; de bergen hier lijken echt op een dambord door de vertikale en horizontale lijnen die erover heen lopen, een apart gezicht en puur natuur. 
De route blijft prachtig maar het landschap verandert snel; het is nu veel groener en vlakker. Wat een contrasten steeds! Hoe dichter we bij Bryce komen, hoe minder groen het landschap weer wordt. Aan het begin van de middag komen we in Bryce Canyon NP aan. We maken eerst onze bekende stop bij het Visitor Center waar een Ranger met een Duits (???) accent ons te woord staat. Niet echt het zonnetje in huis, maar we weten wat we gaan doen. Met de shuttle-bus gaan we eerst naar het verste punt; Bryce Point. Vanaf dit punt (2528m) hebben we een spectaculair gezicht over de hoodoos (ja, zo heten die echt) van Bryce Canyon. Het zijn allemaal hele vreemde puntige vormen die ontstaan zijn als gevolg van erosie. We maken wat foto's en waaien bijna weg. De volgende stop maken we bij Inspiration Point, waar vandaan we weer een ander uitzicht op de hoodoos hebben. 
 
 
Ons volgende plan is het Queens Garden trail te lopen waarbij je helemaal afdaalt de Canyon in. Eerst eten we een stuk pizza om wat energie op te doen, vullen onze watervoorraad aan en dalen dan vanaf Sunrise Point het pad af naar beneden. Dalen gaat prima, er staat een lekker windje en de camera doet weer goed zijn best. Na elk bochtje in het pad is er weer een nieuw uitzicht. We beginnen inmiddels wel een beetje te vrezen voor de tocht weer omhoog, want we dalen snel en de Canyon is diep. We komen eerst bij Queens Garden, waarbij een rots in de vorm van Queen Victoria te zien is. Jan en ik verschillen van mening over welke rots nu precies de Queen is maar na wat discussie moet ik Jan toch gelijk geven...
 
De volgende 'discussie' is voor mij; we besluiten niet dezelfde route terug omhoog te lopen maar vanaf Queens Garden naar Sunset Point te lopen, wat een tocht van 1,4 mile is. Achteraf hebben we hier geen spijt van, want hoewel het warm is en het laatste deel erg stijl, is het een prachtige tocht. Vooral het laatste stukje is erg mooi, het pad loopt tussen de hoodoos door die een soort van kloof vormen! Met zere bovenbenen (een gevalletje 'ik kan geen pap meer zeggen-finale' pap! :D) komen we boven! Hoera, gehaald! Superwandeling!
 
 
We willen de zonsondergang vanaf Sunsetpoint zien, dus we gaan snel naar de lodge om in te checken. Het is een soort motel waarbij je je auto letterlijk voor de deur kunt parkeren, niets bijzonders maar het is prima voor 1 nachtje! 
 
De Ranger gaf aan dat de zon om 20:40u onder zal gaan en dat we er toch wel 2 uur van tevoren moeten zijn. Dus wij weer op naar Sunset point. De zon staat al lager en begint al te dalen dus dat zorgt weer voor mooie plaatjes. De hoodoos krijgen alle kleuren rood en oranje die je maar kunt bedenken. Weer overuren voor de camera uiteraard, maarja, had ie maar geen camera moeten worden! :)
We eten hierna heerlijk in de Bryce Lodge; eend met sperzieboontjes, rode kool en cheesecake toe. Ik geef toe, we hebben het echt heel slecht hier! 
 
Al met al weer een geslaagde dag maar we zijn nu flink de punt af! Slapen wordt geen probleem vannacht. Morgen hebben we gelukkig een kort ritje, dan gaan we over de Highway 12 naar Capitol Reef NP en slapen we in Torrey (misschien hebben ze daar ook wel een ijs...).

Reacties

Lonneke A long time ago

Rode kool!! Bewaar je een beetje voor Jelle? ;)
Ben benieuwd naar de foto's van de sunset.

ma A long time ago

Ja Roos, Jan zei vroeger, ja vroeger ook jullie leeftijd gaat meetellen hi hi, je moet geen discussies aan gaan die je toch niet kan winnen, en hij had weer gelijk begrijp ik. grrr
Jullie komen kilo's lichter terug begrijp ik, van al dat klimmen en rode kool op vakantie mmmm

jelle A long time ago

wie eet er nou vrijwillig rode kool?

Rebecca A long time ago

haha wat een heerlijk verslag Roos!
Je ziet inderdaad bij elk park waar jullie komen een heel ander landschap/natuur op de foto's, heel bijzonder!
Eend met sperzieboontjes, dat klinkt best lekker!
Jullie komen terug met gespierde kuiten van al dat lopen!

x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!