Dag 17 - Naar Mesa Verde

Door Jan Witte - 04-06-2013 06:55

De plannen die we hadden om in Moab te doen vanochtend gingen helaas niet door. We wilden met een quad een tocht gaan maken, maar de kosten voor het huren van zo'n quad rezen nogal de pan uit... Dus we hebben lekker op ons gemakje de koffers ingepakt en zijn weer gaan ontbijten bij Denny's. Waarom hebben we die niet eerder ontdekt? Ik neem weer banana pecan pancakes en Jan gaat voor de blueberry pancakes. Mjummie! 

We gaan vandaag naar het volgende Nationale Park, in Colorado dit keer. Mesa Verde NP ligt op 250 km van Moab dus weer wat uurtjes cruisen...Ik rijd en gelukkig is het dit keer niet zo'n saaie weg. Het gaat steeds heuveltje op, heuveltje af en hooray; vandaag zijn er overal wegwerkzaamheden begonnen. We staan een paar keer stil omdat er maar 1 baan beschikbaar is, maar verder gaat het prima! We hebben eindelijk een radiozender gevonden waar ze niet elk uur Bruno Mars, Pink, Justin Bieber en Selena Gomez draaien! Een beetje variatie kan geen kwaad! 

Onderweg stoppen we bij de Walmart om onze voorraad drinken en eten aan te vullen. Leuk om in zo'n grote supermarkt rond te struinen. Van alles keuze genoeg; een flink schap met alleen maar pindakaas, een heel pad met alleen maar diepvriespizza's en een rij met alleen maar wegwerpbordjes en bekers!

Rond 4 uur zijn we bij het Visitor Center van Mesa Verde NP. In dit park kun je de rotswoningen bezoeken van de Anasazi; wij reserveren gelijk voor morgen de Cliff Palace tour en de Balcony House. Beide tours zijn onder begeleiding van een Ranger.

Daarna rijden we langs wat mooie uitzichtpunten naar de Far View Lodge, onze accommodatie voor vanavond. Deze ligt midden in het park, ook wel eens leuk!! We kunnen de auto recht door onze 'voordeur' parkeren, ideaal. Vanaf het balkon hebben we een super uitzicht. Er lopen zelfs hertjes in onze 'tuin'!

Vanavond heerlijk gegeten in het restaurant van de Far View Lodge! We ploffen bijna! 

ps. Vandaag hebben we trouwens zowaar regenwolken gezien. In de verte dan wel he, ik denk dat we welgeteld 1 spetter op de voorruit hebben gehad, de rest was vast al verdampt voordat het de grond heeft geraakt! :D Het is hier gelukkig wel wat koeler dan in Moab, zo'n 25 graden. Beter te doen dan die 34 graden van gisteren!

Reacties

Lonneke 04-06-2013 07:13

Ik zie een goede ontbijttraditie ontstaan! lekker hoor :)
Park ziet er mooi uit, mooi groen.
Have fun today! xx

Ma 04-06-2013 09:33

Jammie jammie, reuze lekker dat ontbijt, breng receptje maar mee hoor.
En een Knertje in de tuin iets voor thuis Jan?????

Xx van ons

Rebecca 04-06-2013 12:34

Lekker ontbijtje!
Fijn dat het niet super heet is daar, dan verdamp je zelf bijna, haha
xx

marielle 04-06-2013 23:33

Klinkt weer super! Veel plezier weer! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan