Dag 18 - Mesa Verde NP

Door Jan Witte - A long time ago

Na een nachtje met weinig slaap door mijn verbrande rug (ik dan tenminste) zijn we vanochtend op tijd opgestaan met weer een mooi uitzicht. Om 10u vertrekt onze tour naar Cliff House, dus op tijd uitgechecked en in de auto naar het beginpunt. 'Onze' Ranger vertelt eerst do's en don'ts en dan dalen we af naar Cliff House. Het hoogteverschil is goed merkbaar dus op het gemakje aan..Voor ons dalen een paar dappere oudjes af (de een heeft een kunstknie en de ander 2 titanium heupen hoor ik ze later tegen elkaar vertellen), het gaat niet snel maar ze doen het toch maar mooi!

De Ranger vertelt over hoe de grotwoningen zijn gebouwd, hoe ze bewoners leefden en de theorieen waarom ze daar plotseling ook weer vertrokken zijn. Erg interessant! Ik moet wel goed opletten want de Rangers slist nogals dus sommige woorden ontgaan me af en toe. Via een steile ladder klimmen we weer omhoog, wat de oudjes heel wat makkelijker af lijkt te gaan. 

Het is inmiddels flink warmer geworden dus we koelen lekker af in ons Jeepje met de airco op vol vermogen. Na een koekje en een flesje water zijn we klaar voor de volgende tour; Balcony House. Deze tour wordt begeleidt door Ranger David, die erg enthousiast vertelt over de omgeving en waar hij zelf vandaan komt voordat de tour begint. Leuke vent! Deze tour is wat avontuurlijker, we moeten wat stijle ladders opklimmen en door een gat/tunnel kruipen waar net een persoon doorkan. 

Voordat we aan de tour beginnen spot David een grote lizard met een een azuurblauw lijf en een knalgele kop; gaaf! Die staat natuurlijk op de foto. 

Ook David legt tijdens de tour uit hoe de bewoners van Balcony House leefden, hoe ze aan water kwamen en hoe ze de grotwoningen hebben gebouwd. Weer erg interessant! Na het tijgeren door het tunneltje en het beklimmen van de ladder zit de tour er al weer op.

Nu hebben we echt honger gekregen dus eten we wat en bezoeken het museum van het park. Daarna dalen we af naar Spruce Tree House. Deze grotwoningen mag je zelf bezoeken en ook in een 'kiva' kijken.

Rond een uur of half 4 vertrekken we uit Mesa Verde NP naar Durango. Helaas hebben we geen tijd om met de Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad naar Silverton te gaan, maar het is een leuk stadje om rond te kijken! Het heeft een gezellige Main Street met winkeltjes en restaurantjes dus dat is ons doel voor morgenochtend voordat we naar Monument Valley vertrekken. En het beste nieuws van de dag is....

 

.....

 

.....Naast ons hotel zit een Denny's!!!!!  

 

Reacties

Pap A long time ago

Neem er van mij een biertje bij en het beste mie je rik !

Ma A long time ago

Leuke foto's,
Ik ga aan het werk voor jullie volgende vakantie ha ha,
ze hebben daar helaas geen Denny's.

Rebec A long time ago

Yes, een Denny's getraceerd...het is bij jullie niet waar is Wally maar waar is Denny's :)
Hier schijnt de zon ook eindelijk en verbranden is hier ook een feit!
Jan zal je toch meer moeten gaan insmeren denk ik! :)
x

Anne en Dirk A long time ago

Hallo hallo,
Hier weer eens een berichtje van ons! We lezen jullie berichtjes wel, maar nu hebben we een toetsenbordje bij de tablet, handig! (Gaat het reageren ook veel beter)
Ik gebruik de foto's ook voo eduatieve doeleinden haha (badwater vonden ze erg spectaculair en de beer erg 'lief')
Geniet nog even daar ;)!

Monique A long time ago

Haha, toen wij daar waren en de Denny's hadden ontdekt, aten we daar ook bijna iedere dag. Grappig dat jullie ook zo enthousiast zijn! :) Geniet nog even! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!