Dag 19 en 20: Monument Valley en Page

Door Jan Witte - A long time ago

We staan gisteren wat later op dan normaal. Na wat zoeken op internet blijkt dat we eigenlijk net te weinig tijd hebben om nog wat leuks te doen in de omgeving van Durango. We hebben om 6 uur een tour in Monument Valley en dat is op zich al 3 uur rijden. We besluiten dus lekker lang op ons bed te liggen en het rustig aan te doen. We rijden natuurlijk even langs de Denny's voor ontbijt (want LEKKER!). Daarna gaan we onderweg naar Monument Valley.

We komen op tijd aan voor onze tour en we gaan met een echte indiaan (zoals men zegt op internet....) op pad om de Valley te verkennen. Een Amerikaan op de tour merkt op dat je hier echt niet met je eigen auto wilt rijden (en hij komt uit de staat Arizona, dus hij kan het weten). Al snel hebben we door dat hij helemaal gelijk heeft. We stuiteren gezellig van punt naar punt en krijgen wat leuke punten te zien. Natuurlijk lijkt iedere rots op een dier (Olifant, Kameel, Vogel en Leeuw), helaas ontbreekt bij ons soms de fantasie om dat er echt in te zien. Omdat we een "sunset"  tour hebben geboekt kleurt het landschap na een poosje erg fraai.

We ontdekken dat ook monument valley hier en daar nog wat Arches heeft en ook daar gaan we allemaal langs

Onderweg terug komen we nog wat wilde paarden en een hele wilde (*uche uche*) koe tegen. De terugweg is heuvel op door wat zandduinen wat erg grappig is als je achterin een open jeep zit. Het enige nadeel is dat je ook flink wat stof zit te happen maar vooruit. We komen uiteindelijk weer terug bij het beginpunt waar de zon net onder gaat.

Vervolgens gaan we naar ons Hotel om in te checken en zijn helaas gedwongen om naar de McDonalds te gaan (de rest is dicht want het is een uur of kwart voor 10). Het Motel is een beetje mwah. Er hangen redelijk wat zwervers rond in de regio (waaronder een hond die me volgt tot de deur van onze kamer).

Vandaag dus maar snel uitchecken. Bij dit hotel zit gelukkig een ontbijt (want dan hoeven we daar niet naar te zoeken). We komen er al snel achter dat het beter was om WEL wat te gaan zoeken. Na een zelfmoordpoging met een Bagel en nog een met een donut, besluit ik om dan maar eens Fruit Loops te proberen (van die gekleurde ronde cornflakes). Ook dat is helaas geen succes en we vertrekken maar snel richting Page want we hebben wederom een tour staan voor vandaag. We gaan naar Antelope Canyon (weer met een "echte" indiaan!).

Als we aankomen zien we dat we weer een andere tijdzone in gegaan zijn en dat we dus een uur te vroeg zijn. Het stomme hier is dat iedere staat (en gebied binnen de staat) andere tijden hanteren. Alle staten behalve Arizona doen aan daylight saving en de uitzondering zijn dan de gebieden die toegewezen zijn aan de indianen (zoals Antelope Canyon en Monument Valley). Onze tour start vanuit Page en dat blijkt dus Arizona tijd te zijn. Mooi tijd om dan nog maar eens een poging te gaan doen voor ontbijt. We drinken lekker een bakje koffie en wandelen op ons gemak terug om de tour te gaan starten.

En dan gaan we dus onderweg naar Antelope Canyon en het stelt niet teleur! Echt heel gaaf om door te lopene en ook enorm veel mooie foto's. Ik zet er hieronder een aantal neer maar dit zijn eigenlijk alleen de "landscape" foto's (de portrait laten we nog wel eens zien want die zijn nog mooier ;-)).

Vervolgens gaan we door naar een ander punt wat we heel graag willen zien "Horseshoe bend". Om 2 uur vertrekken we vanaf de parkeerplaats. Gelukkig hebben we weer het warmste punt van de dag gekozen en gaan we dit keer fijn 1 km omhoog op een duin van mul zand. Als we bij het punt aankomen is het echt schitterend! Absoluut de moeite waard maar het was slimmer geweest als we wat later op de dag waren gegaan ;-). Dit doen we dus niet nog een keer (37 graden volle zon...) Daarna snel door naar het hotel want we moeten allebei even bijkomen. Straks gaan we nog of naar het zwembad of naar Lake Powell.

Reacties

Pap A long time ago

Tis toch wel geweldig allemaal. Vroeger gingen we met de fiets naar Hoogerheide of met de brommer naar Nunspeet en dan kwam je door het bós...! De foto's door de Antelope Canyon zijn bijna onrealisch mooi. Hoe is die aanlichting? Gá zo door jongens! Hou vol en blijven slobberen !

Pap A long time ago

Ik bedoel: realistisch (fout door emotie):-{

Rebec A long time ago

Het ziet er echt fantastisch mooi uit, vooral
Antilope Canyon, Wow!!
X

ma A long time ago

Wauw, dit is echt mooi,jullie klauteren en klimmen wat af, maar 1 geruststelling Jan het zwembad in Goes is 3 weken gesloten. PFFF rust

XX Pa en Ma

Inge A long time ago

Wow! Ik zit me te vergapen aan de prachtige foto's. Zo overweldigend, als je daar rond rijdt en loopt lijkt me dat zo indrukwekkend.
Ik zoek vandaag ook verkoeling (lees inkopen doen voor volgende week in koude supermarkt) want het is hier ook zomers!! Finally!
xxx

Pa A long time ago

Wat een mooie reis maken jullie. Ik sta versteld van de mooie foto's. Dat moet in het "echt" fantastisch zijn, me mien kriege ze d'r nie ni toe

dennis A long time ago

Echt supergave foto's. Ben benieuwd naar de rest en natuurlijk jullie verhalen.. veel plezier nog en tot binnenkort..

Anne en Dirk A long time ago

Je wilt nu toch niet zeggen dat jullie een 'mac date' gehad hebben hè?!
De foto's zien er mooi uit :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!