Dag 21 en 22: Grand Canyon en Las Vegas

Door Jan Witte - A long time ago

 

Nadat we wat in onze hotelkamer in Page zitten gaan we dan toch nog maar even naar Lake Powell. Dit is het op 1 na grootste stuwmeer van de VS en een plaats waar veel Amerikanen hun vrije tijd besteden. Je kunt zien dat dit een "gemaakt" meer is maar het is wel de moeite waard om even te kijken. Nadat we hier een tijdje rond lopen en rijden vinden we het tijd om terug te gaan. We stoppen nog even bij de dam en lopen daar nog even rond en gaan dan terug naar het hotel.
 
 
De volgende ochtend gaan we naar de Grand Canyon. Helaas moeten we wel een detour maken want er is een highway ingestort. In Nederland betekend zoiets 10km in de file omdat de tunnel op de A58 dicht is. Hier betekend dat een omweg van 150km! We hebben al verzonnen dat het geen nut heeft om vroeg te vertrekken (het is dik 3 uur rijden) want op het heetst van de dag bij de Grand Canyon heeft geen zin. We staan dan ook laat op en gaan op ons gemak eens naar de Denny's (jeej! weer 1 gevonden). Omdat dit nu al 3x terug gekomen is, zie hieronder ons ontbijt:
 
 
We gaan op pad en komen rond een uur of 4 aan bij de Grand Canyon. We komen via de East rim binnen en moeten richting de Grand Canyon Village waar we overnachten in de Yavapai Lodge. We komen op de weg naar de village al wel langs de helft van de uitzichtpunten en die pikken we dan ook even mee. Het eerste punt dat we aandoen is 1 van de mooiste omdat je vanaf daar de Colorado River door de Canyon heen ziet stromen.
 
 
 
We rijden alle andere punten ook nog af en komen tot de conclusie dat de Grand Canyon heel indrukwekkend en bijzonder is maar niet heel erg "mooi". Het is te groot om je helemaal te beseffen wat het is.
 
We komen inmiddels aan in onze kamer waar we helaas geen Wifi of Airco hebben. Gelukkig kan het raam open maar is de hor kapot en dus besluiten we dat het maar warm blijft binnen (midden in een bos je raam openzetten is vragen om ongedierte in je kamer...).
 
De volgende ochtend gaan we wel vroeg op pad want we willen nog naar het westelijke gedeelte van de Canyon en we moeten ook nog dik 4 uur naar Vegas rijden. We rijden met een verplichte pendelbus langs een aantal uitzichtpunten waarvan Mohave point veruit de mooiste is. Helaas weer geen foto's die geplaatst kunnen worden dus jullie houden weer wat tegoed ;-).
 
We komen rond een uur of 1 terug bij onze auto en moeten nu echt richting Vegas gaan rijden. We komen er achter dat we een stuk over route 66 kunnen rijden (half uur om) en besluiten om dat te doen. We komen hierdoor bij 3 leuke plaatsjes die op de route liggen. De eerste zijn we voorbij voor we het door hebben maar we spotten nog wel dat ze een aantal auto's van Cars nagemaakt hebben (we zien een levensgrote takel en nog een groen VW busje waarvan ik de naam niet weet haha).
 
We rijden door en stoppen nog bij een plaatsje waar ze wat gebouwen in wild west stijl hebben nagebouwd en waar wat oude auto's staan. Het is te warm om lang rond te lopen want het is inmiddes 102 graden F wat overeenkomt met ongeveer 38,5 C. We rijden dus maar vlug door en rijden de derde plaats die we willen zien voorbij (dit keer draaien we om). Het is een oud pompstation vol met oude bordjes, oude auto's (hele coole Chevy!) en dus gaan we daar even kijken. Als we daar aankomen blijkt het een winkeltje te zijn waar we 3 leuke bordjes scoren voor thuis aan de muur.
 
Na nog wat kilometers draaien we van de route 66 af en rijden we richting de Hoover dam. De Hoover dam is de grootste dam van de US en is gebouwd rond de crisis in 1930 om Las Vegas van water te voorzien en om de Colorado een beetje in toom te houden. Hierbij ligt dan ook het grootste stuwmeer en dat is lake Mead. We stoppen hier en twijfelen even of we echt wel uit de auto zullen stappen. Het warmste punt tot nu toe was Death Valley met 105 graden F maar inmiddels is het hier 116!!!!!!! Dat komt overeen met 46,7 graden C. We doen het toch en wagen zelfs een kleine wandeling. Er staat gelukkig veel wind maar dat helpt eigenlijk ook niet meer. Je voelt je een beetje als een kip in een braadzak en dus blijven we niet heel lang maar gaan we terug naar de auto. We kijken nog even bij een uitzichtpunt van Lake Mead en gaan dan naar onze eindbestemming (nog 28 Miles).
 
 
We komen eindelijk aan in het Ceasars Palace en dit keer geen vervelende time-share verkopers. Het inchecken gaat dus vlot. We vragen of we een kamer met een leuk uitzicht mogen want de laatste keer keken we uit op de parkeergarage. We worden op de hoogste verdieping van de Forum Tower geplaatst en we hebben uitzicht!
 
 
Nadat we dit gezien hebben kijken we eens goed naar de rest van de kamer. Ik kreeg de gordijnen niet open en nu snap ik waarom, dat gaat automatisch. Gewoon even op een knopje drukken. Vervolgens de badkamer, een TV die in je spiegel zit (je hebt er geen zak aan maar wel leuk!!!). Kortom een superdeluxe kamer met alles er op en er aan (behalve Wifi, dat moet je dan weer apart regelen *zucht*). In ieder geval is ons hotel echt super. Het is ook veel luxer dan het Excallibur en dat merk je aan alles. Alle restaurants, shops etc. zijn allemaal versierd met belachelijke standbeelden, aquariums of neon verlichting (bij de Chinees moet je bijvoorbeeld eerst tussendoor 5 meter aquarium voordat je bij je tafel komt).
 
 
 
 
Ook het gokgedeelte is hier veel leuker dan bij Excallibur. Even denk ik dat we langs de plaatselijke AEX lopen maar dat blijkt "gewoon" voor het gokken op sportwedstrijden. 8 grote schermen laten sportwedstrijden zien en in het midden hangt een scherm met de noteringen voor het gokken. Er staan voor al die schermen een stoel of 100 waar ook iedereen nog zijn eigen scherm(en) op heeft staan.
 
Wij gaan op zoek naar wat te eten en daar zijn genoeg plaatsen voor. We denken eerst aan het buffet maar slaan dat snel over als blijkt dat er een rij staat van een uur! Het is dan inmiddels een uur of 9 en we gaan echt niet nog eens een uur in de rij staan. Dan maar Naar de Italiaan, wat zeker geen straf is.
 
Na het eten lopen we nog even naar buiten en gaan we langs het Bellagio om de fontijnen te zien. Na een half uur buiten beluiten we dat het genoeg is. Het is nog steeds zo warm dat het zweet over je rug loopt als je alleen maar staat en na een lange dag zitten we daar allebei niet op te wachten. We drinken nog allebei een liter water en gaan dan lekker slapen.
 
Nu zijn we wakker en typ ik dit stuk voor de 2e keer (STOMME WEBSITE VAN TIOGA!!!!!!!). Want bij de eerste keer posten moest ik opnieuw inloggen en was ik alles helaas kwijt. Nu gaan we beslissen of we straks rond gaan lopen of naar het zwembad gaan, we zien wel even. We nemen in ieder geval sowieso veel water mee waar we ook naartoe gaan ;-).

Reacties

Annelou A long time ago

Howdy peepz!

Wauuuw wat hebben jullie een gaaf uitzicht zeg!! En een beetje luxe lijkt me even heerlijk na een wandeling in 45+ graden, pfff.. Maar supergave foto's zeg, ik ben heeeeel benieuwd naar de rest! :)

Xx Annelou

Rebecca A long time ago

Wat een hitte daar!
Leuke foto's weer, en dat ontbijt ziet er heerlijk uit!
Geniet van de laatste dagen en tot snel in NL!
Xx

Marcel A long time ago

Was dat nu echt nodig: "stomme website enz".
Wij zitten nu in Moab en tot nu toe heeft Tioga alles prachtig geregeld. Ik kan me ergere dingen voorstellen.

Jan Witte A long time ago

Beste Marcel,

Ja wel als het al de zoveelste keer is dat dit je overkomt. Verder is onze reis ook prima georganiseerd en zijn we goed geholpen. Dit is echter een puntje van frustratie.

Nog een prettige reis toegewenst.

Groeten
Jan

ma A long time ago

Volgende week zelf weer bruine boterhammen met kaas smeren, dat zal tegenvallen na al die lekkere ontbijtjes.
Maar een kip in braadzak is ook lekker.
We zien jullie morgen weer.
Goeie reis en nog even genieten.

xx Ma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!