Van Estes Park naar Alpine Wyoming

Door C. Bouma - 26-05-2013 02:31

Donderdag 23 mei vertrekken we uit het Rocky Mountains Nat. Park richting Teton NP. Omdat de weg vanuit Estes Park naar het Westen deze dag helaas nog gesloten is vanwege de sneeuw (de pas ligt op 3280 m, en er ligt een dik pak sneeuw; morgen is de weg voor het eerst dit seizoen open voor het verkeer) moeten we een paar honderd km omrijden. Via de goudzoekersstadjes zoals Central City en Idaho Springs om het nationale park heen. De Berthoud Pass, die haast 3450 meter hoog is, is zonder problemen te berijden. We zien zelfs een fietser. Prachtig sneeuwlandschap. Dan naar het noordwesten, nog twee passen. Op de Rabbit Ears Pass zit naast de weg een marmot. Je hebt hier trouwens helemaal niet het gevoel dat je zo hoog zit. 

We overnachten in Craig, een plaatsje in de 'vlakten' ten westen van de Rockies. In een Best Western Plus, niet erg ons ding, overbodige luxe, maar een full hot breakfast included is ook wel wat. Van Craig 600 km naar het noordwesten door wat op de kaart een saaie vlakte lijkt. Vooral het eerste stuk blijkt een vogelparadijs. Op de eerste 50 mijl stoppen we om de haverklap voor aparte vogels. Een merel met een geel bovenstuk (yellow headed blackbird=geelkoptroepiaal), een geellachige rietvogel met een zwart slabbetje (western meadowlark=geelkaakweidespreeuw)), twee jonge golden eagles, een hele troep zwarte ibissen(officiele naam 'wit onder ogen ibis', vlak langs de weg (dat betekent dus omkeren, terugrijden stoppen, en uitgebreid genieten en fotograferen), tenslotte twee sandhill cranes (kraanvogels). Avifauna is er niets bij.

Daarna uitgebreide saliestruikvlaktes (nou ja, vlak?) met overal pronghorn antilopes, die kennelijk van die dorre struikjes kunnen leven. En dat ongeveer 450 km lang. Dan zie je de huifkarcolonnes op weg naar het verre westen voor je, en voor wie water uit de rots (Rock Springs) een oase is.

En dan eindelijk de sneeuwbergen van de Teton aan de horizon. Via prachtige kloven met snelstromende rivieren naar Alpine WY waar we nu in het Flying Saddle resort verblijven. Daarover later meer. Een paar nieuwe fotos weer.

Reacties

shafiq bouma 01-06-2013 09:13

ik heb de kraanvogel foto al gezien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan