Alpine WY

Door C. Bouma - 28-05-2013 05:32

Onze motelkamer in Flying Saddle Resort Alpine kijkt uit op de Snake River. Bij de eerste ochtendkoffie op het balcon deed een kolibri een aanval op ma's koffie. Daarna niet teruggezien. Zaterdag 25 mei een mooie wandeling gemaakt langs een beboste zijbeek van het Palisades Reservoir, de Big Elk Creek. Heel veel mooie bloemen, uitbundig bloeiend, op ongeveer 1700 m, ondermeer een apart soort kievitsbloem.

Zondag naar een kerkdienst in de Star Valley United Church in Thayne, fijne dienst. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de vraag wat de rol van God is bij zoiets als de tornado in Oklahoma vorige week. Daarna naar Grays Lake, de grootste broedplaats van Sandhill Cranes in de VS. Het is een enorm moeras op grote hoogte. Helaas maar enkele tientallen exemplaren gezien op grote afstand. Aan het eind van de rondrit plotseling een moose vrouwtje met jong naast de weg. Gestopt. Het jong was totaal niet schuw en liep pal voor de auto langs, ondanks pogingen van moeder het er van te weerhouden. Mooie foto's kunnen maken. Gelukkig werd ma niet agressief! En nog vergeten te melden: bij het opstaan vanaf het balcon 6 witte pelikanen boven de rivier.

Maandag: Memorial day, dus een vrije dag voor veel Amerikanen, en het begin van de schoolvakanties. Een rondrit gemaakt door het Teton National Park, en een wandeling bij Taggart Lake. De Tetons (3500-4000m) lijken veel op de Alpen, spitse besneeuwde toppen op een lange rij langs het brede gletsjerdal Jackson Hole. Op de terugweg veel bisons en een aantal mule deer en wapitis. En als toetje na thuiskomst: vanaf ons balconnetje een Bald Eagle (ja, die uit het zegel van de VS) boven de rivier, die aan de overkant in een boom ging zitten: een zwarte arend met een spierwitte kop en hals en een witte staart. Het is intussen wel kouder geworden en de komende dagen zou er behoorlijk wat onweer en regen komen. We wachten maar af; we zijn dankbaar voor alles wat we al gekregen hebben. Marius en Rebecca kunnen gerust zijn, ik zal er goed op letten dat er geen wolven met oma aan de haal gaan. Onderweg in het bos werden we wel gewaarschuwd dat er twee beren langs de trail scharrelden, maar we hebben niets gezien. Is toch ook wel wat eng. Nieuwe fotos!

Reacties

Froukje 28-05-2013 08:56

Prachtig! Wij hoopten op een foto van Moeder Moose - heeft u die? F x

Herman 28-05-2013 09:24

Klinkt allemaal heel fijn. Doe er gerust nog 40 foto's bij, ze vervelen niet. En ook een fotootje van het ontbijt, de lunch en het avondeten aub.
Geniet er van.

Micky 28-05-2013 09:52

Glad you are having such a great trip. It's beautiful country. I'm wondering if you are able to sleep at that high altitude. When I visited Keith in Leadville at 10000+ ft I had a difficult time but in Denver at 5000 ft it was fine.

els 29-05-2013 10:31

lees elke dag jullie reis verslag en bekijk de fotos. is het wat jullie ervan verwachten?
geniet ervan!!
els

Gerard en Gre Bouma 29-05-2013 18:12


We volgen jullie elke dag! We zijn daar ook overal geweest, leuk om het weer te zien.

shafiq bouma 01-06-2013 09:08

hebben jullie ook kraanvogels gezien en vlogen ze weg voor jullie? Groetjes Shafiq
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan