laatste blog

Door C. Bouma - 10-06-2013 03:22

8 juni in Leavenworth. Een wat mislukte wandeldag. Met info van het internet en uit folders van het bosbeheer hadden we besloten naar Merrit Lake te lopen, een steile klim van een paar mijl. Na meer dan een mijl lopen zijn we omgekeerd, de trail leek niet op wat er beschreven was en was niet zo interessant. Het bleek dat door een autowegreconstructie de trailhead verplaatst was, en de wandeling daardoor veel langer. Doorgereden naar een dirtroad die vanaf de Stevens Pass naar Lake Wenachee zou gaan: na een mijl bleek de weg versperd door een omgevallen boom en ook nog een laag sneeuw. Dat gaf wel de gelegenheid goed te zien welke bloemetjes dan als eerste weer gaan bloeien. Toen maar op goed geluk via onverharde binnenwegen op "huis" af. Zo voelt dat wel een beetje als je zes dagen in hetzelfde motel zit.

Zondag naar een Presbyterian Church (PCA) in Cashmere geweest. Fijn om samen te zingen, bijbel te lezen. Preek viel wat tegen, over Jezus voor Pilatus. Veel links naar vandaag, weinig over het lijden van de Heer voor ons. Overigens was de predikant heel welbespraakt, hij wist heel gepassioneerd te vertellen over een aantal legal thriller films, zoals de Runaway Jury.

Daarna een wandeling gemaakt  vlak bij huis, tussen Plain en Chumstick. Daar hebben kenners prachtige foto's gemaakt van het Vrouwenschoentje. Met wat detectivewerk dacht ik redelijk goed te weten waar deze speld in de hooiberg zich moest bevinden.

Ongeveer een mijl over een overwoekerde trail steil bergop. Mooie bloemen, veel bloeiende tijgerlelies en andere prachtige planten, maar geen Vrouwenschoentje. Omdat het pad te steil was voor ma om weer af te dalen langs een smal spoor verder gelopen, over de kam van een bergrugje, daarna eindelijk een goed pad naar het dal, en dat kwam helaas op de grote weg uit 6 km van de auto! Op het laatste stukje ging ma plots uit haar dak: twee prachtige orchideeen, Mountain's Lady Slippers, Cypripedium Montanum, zomaar langs het pad. Daar doe je het voor, zo mooi!

Toen we probeerden via een binnenpad wat van de terugweg af te snijden kwamen we op het erf van een landeigenaar/boer die aanbood ons naar de auto terug te rijden, erg vriendelijk, want dat scheelde ons 4 km, en behoorlijk klimmen.

Morgen dus naar Seattle (Sleep Inn Sea Tac Airport). We moeten de auto aan het eind van de middag inleveren. Daarna zijn we dus op de airport shuttles aangewezen. Dinsdag vliegen we naar Detroit, en rijden naar American Heritage Inn in Portland, tussen Detroit en Grand Rapids in. Woensdag hopen we de familie te zien, en ook nog donderdagmorgen. Donderdagavond vliegen we uit Detroit terug. In de loop van vrijdag komen we dan op Schiphol aan om weer in ons eigen bed te slapen.

Jullie bedankt voor het meeleven en jullie reacties.

Tot ziens, Ytje en Kees

Reacties

joke 10-06-2013 08:49

Fijn jullie te volgen.
doe de hartelijke groeten aan de familie in Grand Rapids.
Een goede thuisreis en tot ziens.

Jan en Femmy 10-06-2013 08:57

Dat was een prachtige reis!! Bedankt voor de indrukken en foto's van de natuur. We kregen zo erg veel zin in onze reis naar de Westkust.
En nu nog een goede reis terug gewenst.

Tjalling 10-06-2013 21:16

Het is volgens mij een ongelooflijke reis van jullie, twee bijzonder normale mensen van wie ik zo hou. Ik hoop dat jullie behouden jullie echtelijke stede weer bereiken. Groeten aan de oude oom Gerard en allen die hem omringen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 23 nov @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan