6 juni: Ottawa , city.

Door Wamski van Chigago naar Las Vegas. - A long time ago Vandaag gaan we de city van Ottawa bezoeken. Niet zo ver hier vandaan is een bushalte die ons Downtown brengt. Het weer is niet geweldig, het miezert een beetje, regenkleding mee dan moet dat best lukken, eerst tanken. Steeds als er getankt wordt denk ik dat er een gat in de benzinetank zit want het duurt en duurt maar voor de tank vol is, tweehonderd liter, alsof het niets is. De bus was snel gevonden en in ruim een uur zijn we downtown. We stappen uit bij een gigantisch ondergronds winkelcentrum waar we eerst naar de Starbucks gaan en genieten van de cappuccino met een flink stuk bleuberry cake. Inmiddels is het opgehouden met miezeren en regent het behoorlijk. We zijn vlakbij Parlementhill en het Fairmonthotel, hartje stad. We bekijken het house off parlement, het beroemde kanaal met zijn vele sluizen en het oorlogsmonument met zijn vele beelden. Er moet inmiddels ook gepind worden want we zijn door onze cash heen. Dat valt nog niet mee, of de pinautomaten accepteren geen Maestro of we krijgen niks. Na een bank of zes stappen we maar ergens naar binnen naar een balie en informeren hoe het nu precies zit. We krijgen een adres van een bank die we nog niet hadden bezocht en ja hoor daar lukt het prima. We beginnen langzamerhand aardig nat te worden en besluiten de National Gallery te bezoeken waar volgens de Capitool gids een mooie collectie schilderijen te zien is en het bekende Water Court. Het is een aangenaam museum om doorheen te wandelen waar vooral de impressionisten veel indruk maken, prachtige werken van Monet en zelfs een van Gogh. Er is ook veel moderne kunst te zien soms indrukwekkend soms voor ons niet te volgen. Het Watercourt is heel bijzonder om te zien, het heldere licht en de rust die het uitstraalt doen weldadig aan. Om een uur of vijf zoeken we de bushalte weer op om terug te gaan en om een uur of acht zijn we weer op de camping. Het regent nog steeds. We vonden het een bijzondere dag, we kennen alle banken van Downtown Ottawa en vonden ons bezoek aan de National Gallery een hoogtepunt. Morgen richting Kingston en maar hopen dat het weer wat beter wordt. We genieten trouwens ontzettend van jullie reacties, erg leuk en vooral blijven doen. Tot morgen.

Reacties

paul A long time ago

Hoi paps en oom, leuk om veel van jullie avonturen te lezen en te volgen. zo te lezen hebben jullie het op de muggen en regen na prima naar jullie zin. houden zo!
Hiet gaat alles zijn gangetje: Monique zit in duitsland, Jen met thalia op de camping en Amber en ik moeten werken.
Ik heb Daphne gistermiddag nog even gebeld om te melden dat alle tot nu toe in orde is.
groetjes en veel plezier,

Paul

De broertjes Kleinendorst in Canada A long time ago

Hallo Paul jen en kids. Leuk van jullie te horen. We hebben een paar mooie weken achter de rug. We gaan nu terug naar Martin en Marion. Maandag gaan we dan naar Calgary voor het volgende gedeelte van onze reis. Iets als deze reis heb ik nog niet mee gemaakt.. We hebben samen veel plezier en lachen ons soms rot. Een avond heerlijk zitten kletsen en gingen wij tot onze grote verbazing om kwart over twaalf onder de wol. En nu heeft oom Wim de koffie klaar. Groetjes en veel kusjes voor de drie meiden. Paps.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!