Alweer relaxen .......

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

15 juni 2013

Iedereen bedankt voor de reacties op het blog. Het is heel leuk deze te lezen en zo blijven we ook een beetje op de hoogte van de zaken in Holland. We reageren hier niet op want dan krijgen we er een dagtaak bij. 

 

Wat lekker om wakker te worden van de zon! Vandaag weer stralend weer, temperatuur is lekker, het waait wat en dat is prettig. Lekker buiten en na het  ontbijt wandelen we langs de andere kant van het land van Johannes. Eerst ganzen voeren en dan zijn bridgeproject bekijken.

Over de creek liggen 2 dikke palen met daarop dwars planken. Zo kun je naar de overkant komen en hoef je soms niet helemaal terug te lopen en kun je een rondje maken. Een groot stuk bos aan de uiteinden van het land. Dit bos is niet geschikt om in te lopen, het is helemaal wild en er zijn geen paden in. Een mooie tocht maar het wordt al snel warm. Koffie drinken en natuurlijk weer wat lekkers erbij wat Ietje zelf heeft gebakken. Als we niet oppassen groeien we dicht of moeten we straks bij de tussenvlucht een gewichtstoeslag betalen. Het terras lokt en we gaan even bezig om de foto’s bij te werken en deze stukjes te schrijven. Onze neef Lieuwe en zijn vrouw Lydia komen misschien morgen langs. Samen met hun zoontje Mason. Leuk!

 

s’Middags maken we een rondje in de buurt. Een Nederlander die een stukje verderop zit wil zijn gras laten maaien voor hooi. Johannes heeft dat de vorige keer ook voor hem gedaan, omdat de eigenaar veel onder weg is. Mooi stuk land maar je kunt wel zien dat het gras wat begint te verdrogen. Ook is er geen mest over het land gekomen waardoor het hol staat. Er komt niet veel hooi van af. Johannes weet genoeg en we rijden verder. Onderweg staan prachtige huizen maar ook erven met troep en rommel. Het is echt een land van uitersten. Ook rijden we langs hun oude boerderij. De nieuwe eigenaar heeft ook het land van de buren gekocht en het is met recht een tûke boer. Veel boeren zijn momenteel druk aan het hooien en dat moet ook wel want er wordt regen verwacht. Regen kunnen ze in Texas altijd wel gebruiken. Als je niet beregent verdroogt alles.

 

Als pratend krijgen we het over een boomkwekerij. Nou ze zullen ons eentje laten zien. Inderdaad het is een reusachtig bedrijf met honderden hectares met bomen in pot. Van kleine struiken tot reusachtige bomen.

Alle bomen krijgen water d.m.v. druppelbevloeiing. De grote bomen zijn verankerd met kabels en pennen in de grond. In Gilmer stoppen we bij Dairy Queen waar ze blizzards hebben. Dat is een soort softijs in een beker. En het is pas goed als je de beker op de kopt kunt houden en het ijs valt er niet uit. Het wordt een cappuccino heat. De bestelling komt maar die is niet goed. De heat (stukjes karamel en chocola) zitten wel in het ijs meet de cappuccino niet. Dus terug naar de keuken. Even later krijgen we ze terug en nu wel goed bekermaat S (small). Dat is maar goed ook voor ons is het al medium of zelfs large. We vragen ons af wat hoe groot een large beker dan wel niet moet zijn. Alles in Amerika is big en door deze large bekers de Amerikanen ook.

 

Terug naar huis en we drinken een bakje koffie, wat lezen, en dan een broodje. Na het broodje zwemmen. Wat een leven hebben we hier, dit is pure verwennerij. Na het zwemmen douchen en video’s kijken van toen Johannes en Ietje begonnen met de boerderij in Wijnjewoude. Dan nog een video van de bruiloft van Jelle en Sahra in Key West Florida. Dat is de enige bruiloft waar we niet geweest zijn.

Het was een relaxte dag.

Reacties

Tjibbe A long time ago

Leuk om even te lezen, pas inderdaad maar op met de grote versies van alles.. veel Amerikanen zijn zelf ook veel te groot. Doe de groeten aan de fam.

Sjoukje A long time ago

Wat fijn om te zien hoe je familie daar leeft. Groeten van ons.

Fedde & Teatske A long time ago

Klinkt goed, zo'n relaxed dagje moet er ook eens tussen zitten hoor! Jullie zullen nog wel genoeg beleven :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!