Toegift........???

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

17 juni 2013.

Breakfast met Lieuwe en Lydia en kleine Mason. Lieuwe had ’s nachts coyote’s gehoord. Wij niet. Gisteravond lang buiten gezeten en we zagen het weerlichten verderop een mooi gezicht. Johannes gaat met kleine Mason voorop de 4-wieler het land in en komt met een noodgang terug. Ineens (binnen 10 min.) storm en regen en zo fel! Grote parasol met betonnen voet als een pluisje weggeblazen. Zwembad vol met bladeren en al Ietje haar mooie planten om. Een soort van tornado, schijnt hier normaal te zijn. Indrukwekkend. We gaan na de koffie weg, tom tom wijst ons het vliegveld aan.

Levert ons aan de voorkant af, en het is nog een hele toer om de achteringang voor het afleveren van de auto te bereiken. Net zoals de vorige reis staan dezelfde scherpe randen er nog. We aarzelen niet en jumpen er overheen. Met de shuttle naar het vliegveld en daar moeten we voor de koffers 50 dollar betalen. We zijn vroeg, onze vlucht gaat om 16.15 u van gate C16. We lopen lekker even het vliegveld over. Zien een muur met een eerbetoon aan overleden soldaten. Klaas werkt een uurtje met de laptop. Dan naar de gate, blijkt dat er een vertraging is. Doordat het vanmorgen onweerde en er veel bliksem was zijn alle vluchten vertraagd. Nu vertrekken we om 17.40 uur. Na enige tijd mededeling vertrek 18.00 uur. Eerst maar wat eten. Naar de gate terug, vertrek is nu 18.40 uur. Er wordt omgeroepen dat de piloot nog niet aanwezig is. Hij zit in een ander toestel en dat mocht ook niet opstijgen ivm het weer. Eindelijk kunnen we instappen. In het vliegtuig wordt gezegd dat de piloot er nog niet is. Luid boe-geroep van iedereen. Weer 3 kwartier wachten. Gelukkig heeft Klaas al andere tickets voor onze 2e vlucht geregeld want die kunnen we niet meer halen. Nu moeten we via Los Angeles vliegen. Op dit moment zitten we te wachten en we berekenen dat ook de gewijzigde 2e vlucht niet meer te halen valt. En de koffers?

Tjonge wat is reizend spannend….

Inmiddels is het nu 21.00 uur en ik schrijf verder. Vorige vlucht is goed en vlot verlopen, slechts 50 minuten en we zijn in Austin Texas. Gelukkig is het een klein vliegveld. We sprinten er uit en hopen onze vlucht naar Los Angeles te halen. We kijken op de borden naar welke gate we moeten. Nummer 25. We hebben geen instapkaart. Met ferme pas naar gate 25, daar zit niemand, wel bij nummer 23. Een aardige mevrouw van United Airlines helpt ons. Good luck voor ons want ze kan ons op een directe vlucht naar San Francisco boeken. Achteraf blijkt dat dit de oorspronkelijke 2e vlucht van ons is. Dit vliegtuig had óók vertraging en vertrekt dus te laat en daar hebben wij mazzel mee. We kopen wat eten en fruit en stappen in. Het is maar een klein vliegtuig. Vier stoelen op een rij en maar voor de helft gevuld. We vragen ons af of we tegelijk met de koffers aankomen. Tijdens de vlucht zitten we boven onweer, een schitterend gezicht om beneden je allemaal lichtflitsen te zien. De piloot meldt dat we er bijna zijn, echter 25 minuten vertraging. We mogen niet landen in verband met de weersomstandigheden. Na deze 25 minuten nog eens 25 minuten rondcirkelen of misschien naar het vliegveld van San José. Oh nee……!

We landen op San Franciso, het is nu 02.00 uur, maar de tijd in SF is twee uur terug dus is het plaatselijke tijd 24.00 uur. En toen????

Geen koffers, we did’t again. Schrale troost bijna niemand kreeg z’n bagage. Waardeloos. Toch went dit want we besluiten na 10 minuten een claim in te dienen en we vertrekken. Een keurig tasje met schoenpoets en tandpasta krijgen we mee. Ze verzekeren ons dat de koffers morgenochtend in het hotel afgeleverd zullen worden. Nou dat willen we dan wel eens zien. Buiten het vliegveld taxi’s zat en snel naar het hotel. Nachtportier laat ons binnen. En…..dan werkt de electronische kamersleutel ook niet. Grr…de portier helpt ons en we duiken in bed.  Drie keer raden waar we over gaan dromen…

Reacties

Fedde & Teatske A long time ago

"Oh my gosh..." wat een reis!! Wat is jullie vlucht spannend geweest zeg! En dan weer die koffers... hoop dat jullie ze snel hebben! (alsof 'schoenpoets' zo'n prioriteit artikel nr. 1 is ;))
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!