They are back!

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

18 juni 2013

Na een korte nacht weer verrast met stralend mooi weer. Ontbijt zou op de gang staan, mochten we in pyama wel gebruiken zei de portier. Nou ja,……ik heb geen pyama! Lekker gedoucht met gekregen spullen en hetzelfde van gister maar weer aan. Het heeft ook wel wat ontbijt op je eigen kamer. Laptop erbij en wifi werkt. Snel checken of de koffers er zijn, nee dus. De portier zegt dat dit heel normaal is en weet eigenlijk wel zeker dat ze vandaag gebracht worden. We willen hem graag geloven.

Uiterst vriendelijk worden we wegwijs gemaakt, kaartjes voor cable-car en ander openbaar vervoer kunnen we kopen voor 3 dagen. Dat doen we. Op stap in korte broek en t-shirt, wel zon maar ook wel een frisse wind. Het hotel staat ongeveer in het oude centrum, we hoeven niet eens ver te lopen of we zijn bij het grootste plein, Union Square. Prachtig om te zien, artiesten die schilderijen, keramiek en natuurlijk sieraden maken en willen verkopen. Grote bekende namen zoals Sachs, Macy’s in hele luxe gebouwen. Wat opvalt zijn de vele bedelaars, veel slapen op straat, ook eentje in een invalidenkarretje. Er zitten echte griezels bij. Lopen, kijken, lopen, op een bankje zitten en Klaas maakt weer foto’s als een echte Japanner. We lopen naar de City Hall, daar zijn we tijdens ons vorige bezoek ook geweest.

Een schitterend gebouw waar we nu zelfs ook gewoon in mogen. Eerst een uitgebreide security-check, riem af, alle zakken leeg en door een detectiepoortje. Het gebouw wordt gebruikt voor van alles en nog wat, vooral veel stelletjes trouwen er. Fotografen die reportages maken, bruiden in alle kleuren van de wereld. Sommigen met hele hoge hakken. Een mooi plaatje. Alle trappen, allemaal van marmer, hebben we beklommen en vanaf boven ook mooie foto’s gemaakt. Wat is dit mooi gemaakt allemaal. Buiten is het heerlijk en we gaan verder met de bus richting toeristenattracties, dus Fisherman’s Wharf. Alle tijd van de wereld en we genieten volop. Verboden woord is “koffers”.

Het is wel fris en zeker aan de baai van San Francisco waait het stevig. Een mooi fleece-jack voor Klaas is snel gekocht en nu zijn we beiden weer op de juiste temperatuur. Wat is het hier druk en gezellig. Alle talen worden gesproken. We gaan een voor een de pieren langs. Een aantal schepen kunnen we bekijken, op de achtergrond de Golden Gate Bridge. Langzaam verdwijnt de brug in de mist, heel apart. De zon schijnt echter volop alleen daar nét niet. Op de echter Fisherman’s Wharf is het superdruk, allemaal mensen die allemaal eten. Daar zijn we vrij snel uitgekeken. Op naar Pier 39 waar nog een aantal zeeleeuwen liggen. Lang niet zoveel meer als bij ons eerste bezoek maar ze zijn er nog wel. Onderweg verschillende plekken waar live-muziek gemaakt wordt, fantastisch om te zien hoe publiek uit z’n dak gaat en de salsa meedanst. We lopen downtown en komen bij het beroemde Lombard Street uit. Prachtig om te zien hoe de auto’s heel voorzichtig de scherpe bochten nemen. Ook de bloeiende bloemen aan de huizen zijn de moeite waard. Zo langzamerhand voelen we de beentjes wel en we gaan verder met de cable-car. Vanmorgen al weer bij het beroemde draai-punt gestaan om te kijken hoe de wagons gedraaid worden. Instappen en aan de lus hangen, hartstikke leuk. Zouden we een slechte invloed hebben? Onze car houdt er mee op en stopt bij de garage voor onderhoud. Eigenlijk wel heel interessant om te zien hoe ze de storing verhelpen, ’t is zo klaar. Verder gaan we omhoog weer het oude centrum in. Bij elke kruising weer een ander uitzicht, soms met de baai op de achtergrond. Schitterend. Bij het grote plein springen we eruit en lopen naar het hotel.

YES! Op onze kamer staan de 2 verloren koffers! Lekker schone spullen aan en dit vieren we met een lekker etentje!

 

Reacties

SjoukjeBoersma A long time ago

geweldig, wat beleven jullie wat, fijn dat de koffers er waren,en dan lekker ontspannen eten.

Fedde & Teatske A long time ago

Horen veel 'bekends', leuk zeg!! Fijn dat jullie koffers er ook weer zijn! Netjes én vlot dit x :-) Enjoy!!

Ietje de Jong A long time ago

Jullie zijn wel special mensen om dit twee keer mee te maken,wij reizen ak=l jaren en zijn er gelukkig voor gespaard gebleven.Nou fijn genieten.

johan boonstra A long time ago

Lieve mensen,
Tot mijn groet vreugde komen jullie lange brieven perfect over,heel veel dank.Wat ik nog niet klaar krijg is de reactie daarop,maar ik blijf het proberen.Zeer de moeite waard wat jullie allemaal te zien krijgen.
een hartelijke groet van jullie Pa en Johan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.