Van blauwe meren naar zwavelhoudende rivieren.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

26 juni 2013.

Wat een mooie dag vandaag!

Het begon met zonnestralen, recht door het raampje van onze camper. Een superplekje, geen mensen in onze directe omgeving dus geen gordijntjes of zo. Dat is lekker wakker worden.

Vannacht heb ik een poosje liggen luisteren naar de wind. Die waaide volgens mij vrij hard, het ruiste heerlijk, maar ik vond het wel gek dat het steeds even hard waaide. Het geluid was steeds hetzelfde. Het blijkt niet het waaien van de wind te zijn maar het ruisen van een klein stroompje wat vlak langs de camping loopt. Hadden we gisteravond niet eens gezien!

Op weg naar het beroemde meer Lake Tahoe. De moeite waard.

We volgen de toeristische route onderlangs. Dit is een geliefde plaats voor Amerikaanse vakantiegangers. Veel bootverhuur en natuurlijk ook veel eettentjes. Het is een prachtige trip. Hoog gaan we de bergen weer in, levert weer hele mooie vergezichten op. Aan de zonkant van de berg hebben de rijken der aarde een zomerhuis. Tjonge, hele luxe huizen staan er met twee balkons boven elkaar. En deze mensen hebben een uitzicht over het gehele Lake Tahoe.

Aan de bovenkant van het meer aangekomen slaan we af. Richting het noorden, weer een toeristische route. Eerst heerlijk door de bergen, en dan nieuwe valleien, nieuwe landschappen. Veel kleine dorpjes onderweg, in sommige heeft de tijd echt stilgestaan. In een plaatsje maken we wat foto’s, instappen en doorgaan. Na 200 m. staan we alweer stil, nu voor een  huis want al helemaal versierd is aan de buitenkant. We rijden nu door een gebied waar meer vee gehouden wordt. Vleeskoeien en ook paarden staan hier. Hier is meer groene weide te zien en minder bos.  Onderweg picknicken we op een mooi plekje, handig, klapstoeltjes, broodje gezond en een kop soep. Beter kan het niet. Wat komt daar nu aan? Klip-klop…niet te geloven, een ruiter met 2 extra gezadelde paarden. Foto!

Vandaag moeten we een behoorlijk stuk rijden, dus we gaan door. Veel bergen, bossen en soms een meertje. We wisselen elkaar nu af met rijden, deze wegen zijn wat breder, dus durf ik meer. Het laatste stuk is echter weer voor Klaas want we gaan weer behoorlijk hoog. En de hele dag schijnt de zon. Om 4 uur zijn we waar we willen zijn, Lassen.Vukcanic State Park. Hier zijn zwavelbronnen, vulkanische activiteiten. Aan het begin van het park blijkt dat we daar kunnen overnachten. Morgen gaan we dan dwars door het park en aan het eind daarvan is een echte camping. Vannacht staan we dus gewoon op de parkeerplaats. Daar staan wel meer campers, en ook mensen die in een klein tentje overnachten. Overal weer stalen bakken om de beren af te schrikken en te zorgen dat ze het eten van de mensen niet kunnen pakken. Dan hoef ik toch niet in een tentje hoor. In het bezoekerscentrum kijken we naar een film over het ontstaan van dit park. We krijgen ook informatie mee over de verschillende tochten die er te lopen zijn. Eerst koffie met wat lekkers en omdat we de hele dag zo’n beetje gereden hebben gaan we nu nog een wandeling maken. 5 uur vertrokken, 7 uur weer terug. Genoten van de watervallen die we gezien hebben. Deze mooie wandeling was de slagroom op de taart van vandaag. Geen enkele last meer van wat voor spier dan ook, we hebben dus een goede training gehad. Klaas heeft zijn target foto’s wel weer gehaald vandaag. Er was weer veel te zien en vast te leggen onderweg. Er was een boom omgevallen, dus nieuwsgierig als we zijn, even meten hoe lang was ie? Meer dan 50 meter. Gigantisch dus, en later deze vakantie gaan we nog naar de Redwoods. Daar staan bomen van meer dan 100 m. hoog. Wat moeten we daar dan nog van zeggen?

Het heeft wel wat, eten op de parkeerplaats. We zijn lang de enigen niet. Er zijn mensen die allemaal op een eenwieler rijden. Lijkt me hier met de bergen niet zo verstandig. Het zorgt wel voor het nodige vermaak. 

Reacties

Tjibbe A long time ago

Leuk verhaal! Neem maar een leuk beertje mee terug!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!