Sneeuw, heet water, muskieten en het paradijs.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

27 juni 2013.

Ook op een gewone parkeerplaats kun je met een camper comfortabel overnachten. Naast ons staat een man met een verbouwd busje. Hij heeft alles zelf in elkaar geknutseld, een aardigheid om naar te kijken. De mensen die in tentjes geslapen hebben zijn koud, tenminste ze zien er koud uit. Niet een van de personen die met een eenwieler fietsten hebben we weer gezien, de berg is waarschijnlijk te steil geweest.

Om hier te overnachten is een goed idee geweest want terwijl Klaas weer de motor start zien we hoe steil en vrij smal de weg is die we moeten gaan. En dat terwijl de eerste tocht die we vandaag willen lopen hier vlakbij begint. Zijn we mooi op tijd, parkeerplaats nog bijna leeg. Bergen met sneeuw bovenop. De tocht begint hier en we zijn benieuwd. Eindpunt is het vulkanische gedeelte met warmwaterbronnen en modderpotten en stoomgaten. Nou dat klopt, maar de tocht er naar toe is prachtig, op een gegeven moment lopen we echt door de sneeuw.

De route is met stokjes met daaraan een roodvlagje uitgezet. Dat is wel nodig ook. Doordat er sneeuw ligt zie je geen pad meer. Mooie vergezichten en heerlijk heldere lucht. Het is net of de lucht hier blauwer is dan bij ons thuis. We zitten hoog in de bergen boven de 2800 mtr. Het is een flinke wandeling, weinig mensen zijn onderweg. Na ruim een uur bereiken we het bijzondere gedeelte. Je kan het van verre al ruiken, het stinkt, het ruikt naar zwavel. Overal stoom wat zo uit de grond komt. De paden zijn nu afgezet want het is gevaarlijk. Je zou door de aardkorst heen kunnen zakken en je kunnen verbranden. Over de steigers lopen we verder, alles brubbelt en sist. Het  is indrukwekkend te zien maar aan het eind van de steiger keren we vrolijk weer om en gaan we terug.

De tocht door de sneeuw is ook leuk. Onderweg komen we nu wel mensen tegen. Ook een stel jongelui waarvan er eentje op teenslippers door de sneeuw gaat. Lekker fris! Als we bij de camper terug zijn, is er 2½ uur voorbij. Nu gaan meer mensen deze tocht wandelen, er is een mevrouw die schoenen met hakken aan heeft. Die zal wel niet zo ver komen. De volgende route die we willen lopen ligt een stukje verderop. Om daar te komen passeren we de hoogste berg van dit park. Imposant 3 km hoog. Bij King’s Creek gaan we weer aan de wandel. Eerst weer steil omhoog en dan een gedeelte door de weiden. Uit de informatie blijkt dat we een uur nodig hebben heen, en een uur terug. Er stond niet bij dat er muskieten waren, tjonge wat waren wij gauw terug! Wat prikken die gemeen. Het einddoel van deze tocht was een waterval, en die hebben we wel gezien maar we zijn toen snel terug gegaan. We zien een man op een fiets met en hondje achterop. Zwaar om over deze weg naar boven te fietsen. Wel een foto waard want die fiets was royaal beladen met van alles en nog wat. Nadat we wat gegeten hebben gaan we voor de derde ronde, een tocht door de weide van het paradijs. Nou ja, dat klopte ook helemaal.

Wat een mooie omgeving, eerst flink stijgen en toen door weiden waardoor kleine stroompjes water liepen. In de maand juli en augustus bloeien hier veel lupinen, nu jammer genoeg nog niet. Het mag de pret niet drukken we zijn echt in het paradijs. Ook hier komen we op de terugweg weer een bijzonder persoon tegen, een jongedame die op blote voeten loopt. Volgens Klaas doet ze dat om meer contact met de aarde te hebben. Hm…… Toch wel vermoeid zoeken we een camping op, die is nu niet ver meer weg. Een plekje is gauw geregeld maar jammer genoeg geen bereik van de mobiele telefoon en ook geen internet. Ook dat is hetzelfde in het paradijs.

’s Avonds lopen we nog naar het meertje vlakbij de camping en zitten heerlijk even in de zon. We kijken naar mannen die vliegvissen. Ze staan met een waterbroek aan in het water en proberen vis te vangen. Op de camping ziet het blauw van de rook, ze stoken hier allemaal een vuurtje. Wij niet, wij gaan ons huiswerk voor het thuisfront doen.

Reacties

Pake A long time ago

Hoi! Zo te lezen genieten jullie met volle teugen. Erg leuk om de verhalen allemaal mee te krijgen, en om Nanda in de sneeuw te zien. Groeten vandaag uit Balk. Piet van Dijk

Ietje A long time ago

Wat mooi als we zien dat jullie op dezelfde plek zijn geweest. Fijn genieten zo.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!