Alweer een mooie dag.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

28 juni 2013.

De dag begint vandaag met rooksignalen. De hele nacht hebben we de raampjes open gehad. Maar in de ochtend begint het grootste gedeelte hier met het opstoken van de vreugdevuren. Niet te geloven maar het ziet hier blauw van de rook! We gaan snel vertrekken, onderweg ruiken we nog steeds rooklucht. Alle raampjes open en het is zo weer lekker fris. Aan het einde van het park ligt ook een meer. Hier is ook een route uitgezet. In de lekkere ochtendzon wandelen we die. Heerlijk stil, alleen vogels zijn te horen. Het loopt lekker. In het meer zitten canadese ganzen. Die laten ook wel eens wat vallen en daar willen we niet intrappen. Terwijl ik goed kijk waar ik m’n voeten zet, schiet er een slang voor me langs. GIL. Klaas krijgt bijna een hartverzakking. Het was iets van 50 cm lang en is waarschijnlijk meer van mij geschrokken dan ik van hem. Met bibberende knieën richting koffie. Onderweg zien we 2 dode skunks liggen, vooral snel doorrijden want zelfs als ze dood zijn stinken ze nog. Wij rijden nu naar beneden, hier is het warmer. Hoe verder we dalen hoe warmer het wordt. In de plaats Redding halen we wat boodschappen. Hier slaat de warmte ons tegemoet als we uit de airco-auto stappen. Je kunt het ook aan het landschap zien dat het hier warm is, alles is droog. Ook ik rij een stuk en komt in wegwerkzaamheden terecht. Ze laten ons meer dan een half uur wachten. Warm! In een kleine plaats willen we tanken.. Dat kan maar alleen diesel of super want de gewone benzine is op! Dan maar super. Dat rijdt ook super. Ons broodjes eten we op met een prachtig uitzicht over het Trinity meer. Dit is het grootste stuwmeer dat door mensen gemaakt is. Een stuwdam levert stroom op. En alles weer amerikaans, dus groots.

Eigenlijk te warm om buiten te zijn dus rijden we weer gekoeld verder. Veel bos vandaag, nog meer bos en eigenlijk hebben we nu wel genoeg bos gezien. We eten onderweg wat en vragen of er ook campings  in de buurt zijn. De mensen zijn zeer behulpzaam en binnen korte tijd zijn er zeker 3 mensen ons van alles aan het uitleggen. Leuk. We zitten in een gebied waar weinig toerisme is dus we zijn blij dat er een camping is. Heel jammer maar deze heeft geen internet en ook onze telefoon heeft geen bereik. We kunnen er niets aan doen, moeten nu echt stoppen. Gaan morgen, zo gauw als er weer bereik is wel even bellen.

De campingbaas heeft een heel verhaal tegen ons. In deze regio zijn bijna geen banen meer. Vroeger waren er 8 houtzagerijen actief. Nu zijn ze allemaal gesloten. Het hout gaat per schip naar Japan, daar wordt het gezaagd en komt het als planken weer retour. En wat de mensen hier nu doen? Wiet kweken. Het schijnt dat dat in deze buurt op grote schaal gedaan wordt.  Wij als Hollanders zouden dat wel willen weten zegt hij. Nou voor ons verrassing en we zijn er niet trots op.

De temperatuur is vandaag 104 Fahrenheit, dat is ruim boven de 30 graden Celsius. Het is maar goed dat we stoppen. We hebben een mooi plekje en relaxen. Natuurlijk lopen we ’s avonds een rondje over de camping. Heel apart, gebouwen die eigenlijk alleen voor het jaarlijkse dorpsfeest gebruikt worden. Een gedeelte wordt nu als camping gebruikt. Bij een gebouw zitten allemaal gaten in de houten wand. En daarin allemaal eikels…..wat vreemd? De beheerder legt ons uit dat spechten gaten timmeren en daar eikels in verstoppen. Nooit geweten. Bij onze camper staat een lantaarnpaal en daar zit ook steeds een specht in en ook daar allemaal eikels in gaten verstopt. Kijk maar naar de foto!

Reacties

Ietje A long time ago

Okee, waarom is die slang een hij, heb je hem zo goed bekeken? !04 graden is 40 celcius dus lekker warm.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!