Krater vol water

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

1 juli 2013.

Een goed begin van de dag met een lekkere douche! Vandaag zijn we van plan verder te reizen naar dit beroemde meer. Onderweg had Klaas nog een leuke tocht om te lopen in gedachten. Dat is bij gedachten gebleven want het bleek dat we daar nog niet naar toe konden omdat men met de weg bezig was. Jammer maar geen ramp. We komen in de staat Oregon aan. Wat eigenlijk direct opvalt, is dat er zwerfvuil aan de kant van de weg ligt. In Californiȅ hebben we nooit rommel langs de weg gezien. Daar werd ook gewaarschuwd dat als je iets weggooide daar een boete van 1000 dollar op staat. Dat helpt dus wel! Het landschap verandert ook, het wordt wat opener en meer akkerbouw. In een grote plaats Grant Pass hebben we getankt, en ook de Amerikanen letten op de dubbeltjes, want bij het tankstation waar wij aan zouden gaan stonden meer auto’s te wachten. Op een volle tank scheelt het mooi wat. De nodige boodschappen ingeslagen in de supermarkt en daar gelijk even gegeten. We leren snel en het is heel handig. Je hebt de indruk dat niet veel Amerikanen nog zelf koken, heel snel kun je echt warm voedsel meenemen. Nog iets wat we geleerd hebben….grootverpakking is niet voordeliger. Bekertjes yoghurt kun je beter los kopen dan in een grote verpakking. Rare jongens, die Amerikanen. Camper volgestouwd en verder maar weer. Een hele grote stad en opletten dus. We rijden verkeerd. Gebeurt niet vaak maar nu wel. Via een parkeerterrein weer terug en dan pikken we de goede weg weer op. Het staat redelijk goed aangegeven. Ook een stuk over de snelweg. Drie keer raden wie dan rijdt?

Het is warm en we hebben de airco aan. Op tijd drinken en regelmatig stoppen. Het laatste stuk neemt Klaas het over. Deze keer voor hem geen bochtige wegen maar een vrij saai stuk met allemaal bos. Dan zijn we in het nationale park Crater Lake. Bij de ingang hangt de Amerikaanse vlag halfstok. Blijkt dat dit is omdat er gisteren 19 brandweermensen, bij blussen van bosbranden, in Arizona zijn omgekomen. Wij volgen op dit moment helemaal geen nieuws, maar vinden dit wel heel erg. Op de camping is plaats voor ons. De trip is vlot gegaan en de temperatuur hier is aangenaam. We zitten vrij hoog weer in de bergen. Eerst heerlijk zonnebaden, en daarna een mooie tocht lopen. Om daar te komen moeten we de camper wel gebruiken. Het is erg groot hier. Aan de rand van de krater van de voormalige vulkaan staan we wel vol ontzag naar beneden te kijken. Je weet ongeveer wel wat je kunt verwachten maar als je het dan in het echt ziet, ben je toch wel behoorlijk onder de indruk. Wat groot! Wat blauw! Wat nog veel sneeuw!

Het is maar goed dan we een stuk lopen, dan kijk je toch beter om je heen en zie je ook kleine details. Klaas ziet natuurlijk weer prachtige bloemen, bodembedekkende platte phloxen.. Jammer genoeg zijn die vervelende prikmuggen hier ook, dus we blijven flink doorlopen. De gehele rand van de krater is omgeven door een weg. Verschillende uitzichtpunten zijn zo te bereiken. Het is lekker weer en het loopt fijn dus doen we nog een gedeelte. Onderweg even eten met uitzicht op de overkant. Tjonge wat een luxe!

Het schijnt bijzondere foto’s op te leveren, de zonsondergang bij een bepaald uitzichtpunt. Daar rijden we naar toe. Weer griezelen hoor want het is hier hoog…..

We zien het Wizzard-eilandje in de ondergaande zonnestralen mooi oplichten. De moeite waard. Dit was een dag met een dikke gouden rand.

Reacties

Stoffel en Sjoukje A long time ago

Ja jullie hebben zo te lezen echt een gouden tijd. Gr. van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!