Spanning en sensatie

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

3 juli 2013.

Het begint rustig. Ontbijtje, starten en op weg. Het stadje Brandon waar we overnacht hebben heeft en oud centrum. Nou ja, oud, in 1936 is alles afgebrand en daarna weer opgebouwd. Maar het ziet er leuk uit en we lopen er door heen. Aan de havenkant is een krab-dog, een soort pier waar ze vissen op krab. Je kunt van die vangmanden huren. Op die pier zitten al verschillende mensen te vissen, en we krijgen enthousiast uitleg over hoe het moet. Je moet ze alleen wel levend koken. Wat een lol. De rest van het centrum is leuk aangekleed en de mensen hebben echt hun best gedaan om het met bloemen mooi te maken. We gaan door naar de dierentuin waar je jonge wilde dieren mag aaien. Kunnen we ons niet veel bij voorstellen maar Klaas had gehoord dat het toch wel leuk en ook een beetje zielig was. Fedde en Teatske hebben ons zakgeld in de vorm van dollars gegeven en die gaan we hier voor gebruiken. We zijn binnen en natuurlijk smelten we voor de jonge tijger, bobcat, zwarte beer en lynx. Echt waar die hebben we mogen aaien en op schoot mogen hebben. In Amerika kennen ze de partij voor de dieren nog niet! Dit was in ons land onmogelijk geweest. Op een leuke manier laten ze de jonge dieren zien.

 

Verderop zijn nog een aantal fretjes en een opossum (heel gek beest met een staart van ijzerdraad) en een witte skunk (stinkt niet). Ook jonge vosjes en nog andere jonge dieren die echt grootgebracht worden in deze dierentuin. Om ons heen scharrelden pauwen, geiten, ezeltjes, lama’s en een soort damherten. Deze wisten dat bezoekers voer bij zich kunnen hebben en eten zo wat je korte broek op. Verderop hadden ze nog wat beesten in hokken en dat was wel wat krap allemaal en ook kon je goed zien dat de beesten zich verveelden. Dan is Emmen toch mooier. Maar om die beesten echt te voelen is wel heel leuk. En die beer die stinkt….en voelt ook vies en vettig. Achteraf blijkt dat we geluk hebben dat we zo vroeg zijn  want het is hier vakantietijd en later deze middag moeten de mensen in de rij staan. Wij gaan om half een weer verder, eerst uitgebreid handen wassen. Langs de kust van de Stille Oceaan rijden we. Weer een mooi plekje voor ons om te lunchen en om bij het strand langs te wandelen. Heerlijk! Het waait behoorlijk maar we eten in de luwte van de camper. Op het strand worden we gezandstraald maar het is niet koud. Een heel eind langs de zee lopen we. Ongelooflijk dat we echt langs deze grote oceaan lopen. We waaien weer terug en rijden door richting noorden. Op een gegeven moment rijden we op een parallelweg van de hoofdweg en zien we dat er atv-‘s (geschikt voor elk terrein) en quad’s ( soort motor op 4 wielen) verhuurd worden. Zonder te overleggen stopt Klaas en zegt: dit gaan we NU doen. Oeps! Bibber…maar ja waarom ook niet? Dus we vullen weet ik hoe veel papieren in waarin we zelf aansprakelijk zijn voor eventuele schade en moeten beslist een instructievideo-film bekijken. Dan krijgen we uitleg over de route en toen had ik al bijna een hartverlamming. Die gast die het vertellen zou had een joekel van een spin in zijn hand, zo’n tarantula. Ik dacht dat ik er in bleef!! Hij deed hem gelukkig snel weer in zijn hok, brr.. heb niet gezien in wat voor hok, dacht maar een ding: weg van hier.

Helmen op, zonnebrillen op en rijles. Rijles? Twee minuten en gaan! Hele grote zandduinen en daar mogen we los. Het lijkt me fantastisch maar na 3 minuten zit ik al hopeloos vast. Gelukkig helpt Klaas me weer op weg, tot het volgende moment dat ik weer niet voor- of achteruit kan. Lachen en meer gas geven. Tjonge wat een lol, ik krijg het in de gaten en stuif zo het eerste duin op. Ja, tot halverwege……weer helemaal vast. Mijn redder komt er weer aan en we moeten zo lachen dat ik bijna van de duinen afrol. Nu krijgen we beide de smaak te pakken en we scheuren er op los, ik braaf achter Klaas aan natuurlijk.

Het zijn er zoveel duinen dat ik helemaal niet meer weet welke kant we op moeten om terug te gaan. Het is allemaal heel mooi wit suikerzand, bossen aan de zijkant en behoorlijk hoge duinen, wel een meter of 20. Spannend, ik kom nu ook boven maar ga wel via een zijweg naar benden, Klaas niet die scheurt voluit. Prachtig wat een belevenis, goed oppassen voor andere rijders want die zien nergens naar. Nou beste lezers, wees maar gerust we zijn weer heelhuids teruggekomen. Achteraf blijkt dat Klaas dit al van plan was, maar dat ie maar niets verteld heeft. Misschien maar beter ook.  Geweldig genoten van deze wilde rit en helemaal enthousiast leveren we de quad’s weer in. Eerst maar even niks, en dan op weg naar een camping. We worden hier steeds handiger in, en hebben zo een mooi plekje gevonden. Voor morgen (4 juli een feestdag in Amerika) zal dat wel moeilijk worden. Een behulpzame dame geeft ons een aantal tips en Klaas reserveert telefonisch. Wel wat duurder maar we hebben een plekje.

Wat een dag! Het wordt misschien wel vervelend om te lezen maar wat hebben we genoten!

En wat een zand hebben we meegenomen, het afvoerputje van de douche raakt bijna verstopt.

Reacties

johan boonstra A long time ago

Lieve mensen,

Wat weer lange,maar interessante verhalen.Hartelijk dank.Hoop ze snel met pa te lezen,maar heb vandaag van alles en nog wat te doen.Hoe bestaat het.Hier alles goed en het weer wordt {eindelijk] wat warmer.
Een groet van johan.b

marja A long time ago

Leuk om te lezen! Hoorde van baukje dat jullie belevenissen hier te vinden waren. Zij gaan straks ong hetzelfde doen. Gr en nog veel plezier!

Bertha A long time ago

Wat weer mooie verhalen en wat een belevenis op zo'n quad en in de dierentuin.
Het is steeds weer mooi om de verhalen te lezen en de foto's te zien.
Morgen een fijne dag.
Groetjes

Stoffel en Sjoukje A long time ago

Heel leuk om jullie belevenissen te lezen. Gr. van ons uit Balk.

Ietje A long time ago

Grote helden zijn jullie, spelen met dieren in het gevang en dan rauzen op een 4 wheeler. Jullie hadden bij ons wek kunnen proef draaien.
Verder veel plezier.

Fedde & Teatske A long time ago

Wat een geweldige dag hebben jullie gehad zo te zien! Blij dat ons 'zakgeld' daar aan heeft kunnen bijdragen! Die kleine lynx staat je goed mam! Paste die niet toevallig nét in je handtas? ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!