Over the Polouse scenic byway.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

6 juli 2013.

De camper die wij gehuurd hebben is helemaal super ingericht, met magnetron, diepvries en koelkast. De koelkast loopt op gas en we moeten even de propaan tank bij laten vullen. Hierna draaien we weer de snelweg op en gaan langs de Columbia River. Nog een gedeelte kunnen we deze volgen en we vinden het nog steeds prachtig. Het is net of de rivier nog groter en breder is dan gisteren. Niet alleen de rivier is groter, ook de trein is groter. Hij dendert ons voorbij met drie locomotieven voor, heel veel wagons en 3 locomotieven aan de achterkant. Op een gegeven moment steken we de rivier over. Dan kan maar op weinig plaatsen. Aan de andere kant volgen we weer een toeristische route, de Lewis en Clark. Het uitzicht is weids en we stoppen regelmatig. Het eerste gedeelte zien we veel rotsen en stenen en dan verandert het in fruitteelt, perziken en appelbomen en later druivenranken. Op de zuidoever kunnen die best groeien. Nog weer later zien we dat er maïs, aardappels, uien en graan verbouwd wordt. Deze worden volledig door hele grote sproei-installaties van water voorzien. Het wordt steeds droger stroomopwaarts, ook vlakker. De overkant is al helemaal vlak, de kant waar wij rijden is nog heuvelachtig. Bij de plaats Pasco verlaten we deze route en wordt het landschap alleen maar droog en dor. Ook dat hoort bij Amerika. Richting het Palouse Falls park. Het gebied is dor en droog er is geen vee te zien, ook geen vogels en vlinders. We kunnen ons niet voorstellen dat in deze omgeving een natuurpark zal zijn.  Maar ja hoor, nog een stuk over een onverharde weg en we zijn er. Het parkeerterrein is vol. Er wordt gewaarschuwd voor ratelslangen. Hm…. Het is inmiddels erg warm en we nemen wat water mee. Vanaf het uitzichtpunt zien we de waterval.

Die is prachtig. Van grote hoogte stroomt een brede waterval naar beneden. Het is gelegen in een grote kloof in de grond. Alles is er uitgedroogd zelfs beneden waar het water is, is het niet fris en groen. Paden om dichterbij de waterval te komen zijn er wel, maar in deze tocht heb ik niet zoveel zin. Klaas is ook niet echt enthousiast dus we gaan weer terug. In de auto is het aangenaam met de airco aan. Nu volgt een gedeelte wat ook typisch amerikaans is, veel van hetzelfde.  Langzamerhand raken we wat meer in de bewoonde wereld en wordt het allemaal wat groener. Golvende heuvels en glooiende akkers met heel veel graan, wat koolzaad en wat maïs. Een mooi gezicht, maar het vreemde is dat we vrijwel niemand aan het werk zien.

Onderweg reserveert Klaas nog een camping in Spokane en daar zijn we om half 6 aangekomen. We ploffen lekker even in de zon neer. Dit was een dag met een grote dosis natuur.

Reacties

Ietje A long time ago

Leuk zeg dat we dezelfde dingen zien, wij hebben de waterval van multnoma ook gezien en zijn toen terug gegaan naar het westen Zijn nu in Ocean Shores. Overdag ai de 60F an s'nachts around de 50th.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!