Op naar de bizons

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

7 juli 2013.

Alweer mooi weer! Dit is een grote camping, veel grote campers staan hier. Gisteravond was het net een busstation. Al die grote jongens laten de airco draaien. Een trein rijdt vlak achter ons langs, ook ’s nachts toetert hij zegt Klaas. Daar heb ik gelukkig niks van gehoord. Deze dag gaan we op weg naar de Nationale Bizon Range in Montana. We rijden eerst door Idaho. Op de Interstate 90 rijdt het vlot. We zien heuvels en dennenbossen met zo nu en dan een groot meer. Voor we het weten rijden wij in Montana. Jammer genoeg hebben we nooit een bord met de grenswisseling gezien. Hier is veel bos en het is allemaal mooi fris groen. We proberen bij een plaatsje Mullan te tanken. Op de hoofdweg stond een bord dat in Mullan een pomp was. Nee hoor, de pomp is gesloten en de rest van het dorp ook. Dan maar koffie, da’s altijd goed. De weg waarop we rijden is van betonblokken dus het rammelt gezellig. In St. Regis slaan we af richting de bizons. Op de achtergrond van de horizon zien we de Rocky Mountains. Ze steken donker en heel hoog boven alles uit. Het park waar de bizons te zien zijn is vrij klein. Bij het informatiecentrum krijgen we een routebeschrijving. In totaal 19 miles op een gravelweg en het is vrij hoog en steil. Klaas is dus weer chauffeur. Je mag niet uit de auto komen. Vrij vlot zien we de bizons, en even verderop komen ze nog dichterbij ons. Hele grote beesten, ik vind een klein beetje afstand prima. Eentje loopt op de weg., recht op onze camper af, ik denk daar gaan we……maar nee hoor het stapt opzij en Klaas maakt een foto door het raampje, zit nog geen meter tussen.

Langzaam rijden we verder (snel wil ook niet), en zo nu en dan zien we loslopende buffalo’s. Ook zien we een soort hert (deer) en op het hoogste punt van het park stappen we uit en lopen helemaal nar de top. Prachtig uitzicht daar. Je kunt de hele vallei overzien, allemaal gekleurde lapjes grond en achteraan de enorme Rockies. Een rivier stroomt erdoor en maakt het helemaal af. Verder met de camper, nu weer naar beneden. Om een bocht zien we ineens schapen met van die hele grote kromme hoorns (Bighorn Sheep). Een mooi groepje ligt vredig in het gras. Foto!

Klaas haalt zijn aantal foto’s vandaag makkelijk. Hij krijgt ze ook wel heel mooi voor de lens. Schitterende beesten. Onder een boom lekker in de schaduw ligt een Elk met een groot gewei, ook beslist een foto waard. En bijna aan het einde van het park zien we nog een Pronghorn Antelope, een soort hert met zwarte hoorns. Die loopt vlak langs de weg te grazen. Mooi hoor. De kuddes met de jonngen blijven wat op afstand van de auto’s. We zien ze op de rand van de heuvels liggen en slofbaden nemen.

We hebben een prachtige dag gehad en gaan nu naar de plaats waar we vannacht blijven, naar Polson. Daar wacht ons een gloednieuwe camping met de plaatsen voor de campers op plateau’s die uitzicht hebben over een meer. Het kan niet op!

Reacties

Fedde & Teatske A long time ago

Wat een joekels! Heel wat anders dan die jonge beesten in het dierenpark ;-) Lucky Luke ook nog tegen gekomen? :P

Karien Aardema A long time ago

Wat een fantastische reis tot nu toe ... en die foto's ... zo mooi. Verder nog veel reisplezier gewenst.

Sjoukje en Stoffel A long time ago

Zeg dat wel, het kan niet op, wat een ervaring. Gr. van ons.

Fedde en Siepi A long time ago

Dat is genieten, Klaas en Nanda
Wij genieten helemaal mee.
Goede reis verder en geniet ervan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.