En daar is hij dan…………. Bruintje de Beer.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

11 juli 2013.

Hoog in de bergen is onze camping. Vandaag worden we wakker van het geschommel van de camper, het waait en gaat steeds harder waaien. Best wel leuk, totdat we naar buiten kijken. Er komt een donkere lucht aan en we krijgen een flinke bui.

We zitten droog en hebben medelijden met de mensen in de tentjes. Een aantal motorgasten hebben een soort vouwwagentje en dat gaat gevaarlijk heen en weer. De bui is snel voorbij en de motorgasten maken eerst hun mooie motoren glanzend en droog. Ons plan was om vandaag de tocht naar Iceberg lake te lopen. Hoog in de bergen en het laatste gedeelte in de sneeuw. Dat doen we nu maar niet, ook omdat we het weer niet vertrouwen. Als het nat is zijn de paden glibberig en we moeten vrij steil klimmen tenminste het eerste eind. Na overleg gaan we met de shuttle bus nogmaals het park in helemaal naar boven toe. Daar stappen we over in een ander (kleiner) busje en gaan naar het westelijke deel van Glacier NP. Dat moet met een kleiner busje want de weg is niet breed genoeg voor grote voertuigen. Gedeeltelijk rijden we onder de overhangende rotsen door. Een stuk rots is bekend als Weeping Wall, daar komen over een lengte van 35 meter allemaal stroompjes water uit de muur. Mooi om te zien.

De busritten zijn reuze gemakkelijk en het weer is inmiddels goed.  Onderweg hebben we nog een berggeit in actie gezien. Na de middag gaan we op weg naar de west-ingang van het park, zeker meer dan twee uur rijden. Je moet helemaal buitenom het park naar de westelijke ingang rijden. Bij een bloemenweide stoppen we en gaan we wat lopen. Hierbij haal ik een nat voetje, Klaas weet gelukkig raad met natte sokken. Het eerste stuk van de weg is Klaas de chauffeur. Al een heel eind uit het park zijn we op een grote weg als Klaas in een stuk grasland met daarachter was bosjes aan de rechterzijde iets ziet bewegen. Stop! Het is een beer. Vlug manoeuvreert hij de camper naar de zijkant en pakt het fototoestel. De beer rommelt wat op het talud naast de weg en loopt naar de weg. Een achter ons rijdende auto rijdt ons voorbij en daarachter rijdt een grote camperbus. Die heeft flink vaart en de chauffeur schrikt zich wezenloos als ineens de beer gang zet en de weg over rent.

Juist één foto kan Klaas maken, wat kan die beer snel. Hij moest ook wel want anders wat hij geraakt. Wat een belevenis, en daar waar je het helemaal niet verwacht. De rit verloopt verder zonder beren (en apen) op de weg. Als we de west-ingang bereikt hebben kijken we even bij het informatiecentrum. Plannen maken voor morgen, de Highline Trail lopen. Deze trail is vandaag pas open gegaan. Deze kant van het park is toeristischer dan de andere kant. Bij een prachtig meer zien we veel mensen met bootjes en kano’s bezig. Klaas heeft de camping gereserveerd gelukkig maar want hier is bijna alles vol. Het is een zonnige dag en van de bui van vanmorgen is helemaal niets meer te merken. Zelfs mijn natte schoen is al weer droog. We luieren lekker met een boek en zien een giga-camper. Die komt zeker op de foto, deze camper heeft een veranda en daar zitten ze op. Toppunt is dat er dan ook nog een televisiescherm uit de camper geschoven wordt, dus de mensen zitten buiten tv te kijken. Het moet ook niet veel gekker worden.

Reacties

Tjibbe A long time ago

Leuk dat jullie een beer hebben gezien! Beregoed!

Bertha A long time ago

Misschien zien wij ook wel beren wat een belevenis.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!