A day with highlines.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

12 juli 2013.

Het kan niet gekker? Ja zeker wel. Gisteravond hebben we een camper gezien waarvan een zijstuk naar buiten geschoven kan worden. Als dat gedaan is, dan lijkt het net een veranda met een leuninkje erom heen. Toppunt was dat er dan nog een tv-scherm van binnen naar buiten geschoven kan worden. Zitten die mensen dus buiten op een veranda tv te kijken. Nou het kan nog gekker. Even verderop staat net zo’n joekel van een camper en die heeft openslaande tuindeuren!

Echt waar aan de achterzijde klappen 2 glazen deuren open en daar is een terras. Het dikke leren bankstel staat klaar, hierop zitten ze lekker in de zon. Verschil moet er zijn. Wij zijn in elk geval sprakeloos.

Vanmorgen vroeg vertrokken onze buren. Ze maakten nogal wat lawaai dus het was duidelijk dat ze vertrokken. Vlak na hun vertrek was de E.O.D. ter plaatse. Eekhoorn Opruim Dienst. Vermakelijk hoe die beestjes alles zorgvuldig nazochten.

Aangezien we toch gewekt waren zijn we ook maar op stap gegaan. Met de camper naar de shuttlebus van het park. Die had 3 kwartier nodig om ons helemaal bovenin het park te brengen. Op ruim 2000 m hoogte begint onze tocht. Het is pas sinds gisteren toegestaan om deze tocht te lopen. In verband met de nog aanwezige sneeuw was het nog niet mogelijk. We vertrekken dus met lange broek aan. De tocht heet de Highline Trail.  De naam is volkomen terecht, allemaal hoge bergtoppen met sneeuw bedekt.

Het was een prachtige tocht met allemaal hoge vergezichten. Het begin was eigenlijk ook het mooiste gedeelte. Hier en daar nog wat sneeuw, maar overal beginnende bloemen. Prachtig, overal stroomt water in stroompjes langs de berg. Smalle paadjes soms onder een waterval door, soms over stenen heen stappen waar water door stroomt, geweldig. Heel veel bloeiend beregras, met hele mooie witte pluimen. Het lijken net lampions.

Je loopt langs de bergwand en moet soms een stukje klimmen en er zijn ook vlakke gedeeltes. Klaas haalt zijn aantal te maken foto’s vandaag met gemak. Regelmatig kijken we om ons heen, je kunt helemaal beneden kleine autootjes zien. Ook de rivier kronkelt zich door het dal. Weer maken we foto’s van een topmodel. Een marmot komt bedelen en gaat gewillig poseren. Even later komen ze gewoon op ons af. Zelfs hebben we later 5 tegelijk op de foto gekregen, die waren aan het vechten. Het ritselt van de kleine grondeekhoorntjes, die zijn vliegensvlug. Weinig vogels zijn hier, dat valt ons op.

Het is hoog dus is het fris. Het loopt prima en volgens schema zijn we op de helft van de route aangekomen. Daar eten we wat. Staat er een bordje dat er een uitzichtpunt is en dat is maar een halve kilometer naar boven. Nou ja, na dat broodje moet dat lukken (denk ik). Tjonge wat steil en wat een losse steentjes. Halverwege hou ik het voor gezien, maar Klaas zet door. Die beleeft daar boven mooie momenten, geniet van een prachtig uitzicht over de hele vallei en tot slot kan hij 2 Bighorn Sheep prachtig op de foto zetten.

Achteraf heb ik natuurlijk weer spijt, tenminste als ik de foto’s zie. Het tweede gedeelte van de tocht is minder mooi om te zien, we dalen nu ook al wat. Het laatste gedeelte is door een stuk bos wat verbrand is. Dat laten ze hier gewoon staan. Het schijnt dat er hier een grote brand was in 1976, dus meer dan 35 jaar geleden. Die dode stammen lijken niet mooi. Onderweg genieten we van mooie en minder mooie dingen. We zijn blij als we op de plaats aankomen waar de shuttle bus ons weer oppikt, we hebben ruim 12 miles( 19 km) gelopen. Daar staan allemaal rangers, en liggen klimtouwen en reddingsmaterialen klaar. Blijkt dat er iemand over de rand gevonden is en daar wordt nu voor gezorgd. Toestand van die persoon is niet goed. Oh, dan zijn we toch maar weer blij dat we heelhuids beneden zijn gekomen.

Het busje komt zo,…..en wat zitten we lekker……  In de bus zijn alle zitplaatsen bezet maar een aantal kinderen en oudere kinderen gaan staan en zeggen dat wij hun plaatsje mogen hebben. Er stappen nog oudere mensen in en die bieden wij weer ons plekje aan. Netjes hoor! Bijna beneden maken we nog een stop en pauzeren even heerlijk bij de rivier. Daar treffen we een Amerikaanse familie die ook weer benieuwd zijn waar we vandaan komen. Vanmorgen werd Klaas uitgemaakt voor iemand uit Zweden, meestal zeggen ze Duitsers tegen ons en deze familie kende Nederland wel. Goed zelfs, een familielid was 4 dagen in Rotterdam geweest. Het blijft leuk, deze spontane contacten. We hebben weer een mooie dag gehad, en doen verder helemaal niets meer!

Reacties

Siepi A long time ago

Lijkt mij prachtig om zo'n trail te lopen en dan die
uitzichten erbij, grandioos.

Ietje A long time ago

Dat zegt wat als Nanda sprakeloos is!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!