Een reisdag.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

13 juli 2013.

Gister was de laatste dag in het Glacier Park. Vandaag gaan we weer richting de west-kust. Uiteraard weer met de nodige omwegen. We hebben veel plezier om de E.O.D. (eekhoorn-opruim-dienst), ze zijn zeer snel en reuze zorgvuldig. Klaas schudde de kruimels van ons ontbijtje voor ze op de grond en ook dat werd efficiënt opgeruimd. Naderhand kreeg eentje een zeer slecht humeur in ging in de boom zitten schelden. Lachen…wel 5 minuten hoogst verontwaardigd gepiep en gedoe. Levert weer een mooie foto op.

In de eerste de beste grote plaats vullen we de voorraden weer aan en gooien we de tank weer vol. Heel vreemd hoeveel verschil er in de benzineprijzen is. En diesel is hier duurder dan benzine. Bij de supermarkt proberen we weer iets nieuws voor bij de koffie, we moeten er toch achter zien te komen hoe de meeste amerikanen zo dik worden. Nou daar zijn we nu wel achter, heerlijke opgerolde broodjes met een soort kaneelcaramelstroop. Op de terugweg rijden we langs een groot meer. Heen hebben we de ene kant gedaan en terug de andere. Dit meer is prachtig en zeker zo groot als het IJsselmeer. In het plaatsje Lakeside moeten we even wachten want er is een optocht. Altijd leuk om te zien. We hebben geen idee waarom, maar aan de kant staan allemaal kinderen en die mogen snoep opzoeken wat vanaf de wagens naar hen gegooid wordt.

We zitten midden in indianengebied dus heel veel namen met een indiaanse oorsprong. Ze klinken ook leuk: Hungry Horse en Sweet Grass. Een groot gedeelte rijden we binnendoor, dus van die wegen waar je soms heel veel ziet maar soms ook heel veel van hetzelfde. Zo’n soort weg was dit ook. Het ene moment allerlei activiteit, een boer die gras maait en hier grote rollen hooi van perst. Een eind verder alleen maar dennenbos. Sommige gedeelten waren saai vandaag. Toch ontdekt Klaas in zo’n saai stuk boven op een paal waar de kabels van electriciteit aan hangen een nest. En daarin een jonge adelaar.

Weer een ander stuk was weer prachtig bij een rivier langs. Het is zaterdag, veel mensen hebben vrij en zijn met rubberbootjes in de rivier aan het varen. Ze laten zich mooi stroomafwaarts drijven. Temperatuur is 82 Fahrenheit dat is precies 28 graden Celcius. Lekker dus. Prima om met de airco aan te rijden. Door de staat Idaho zijn we supersnel, daar vinden we niet zo veel aan. Nu zijn we weer in de staat Washington en hebben we gelijk weer een uur winst. Vreemd hoor, vorige week de klok een uur vooruit gezet en nu weer achteruit. Klaas had een plekje op de camping gereserveerd in Spokane waar we vorige week ook een nachtje zijn geweest. Dat is toen best bevallen. We staan nu aan de rand van de camping, vol in de zon. Naast ons komt een grote camper aanrijden (formaat fram-bus) met dichte aanhanger. Nieuwsgierig vragen we ons af wat zou daar nou in zitten? Gelukkig, het hangslot komt er af, en en komt een terreinauto uit met daar bovenop 2 kano’s. Tjonge wat is dat campingleven spannend. Op deze camping zitten ook mensen van vermoedelijk de Amish. Beetje vreemde jurken aan en een wit kapje op het hoofd. Ook dat zijn leuke vakantiemomenten.

 

Reacties

Fedde & Teatske A long time ago

Dat was vast een squirl met een ochtend humeur of niet? ;-) Levert jullie wel een mooie close up op! Vooral doorgaan met genieten!!

Ietje A long time ago

Ja leuk wat je al niet zie heel afwisselent. De dames met een wit kapje en bonte jurken zelf gemaakt zijn Menonieten, Donker en effen zijn Amies. Americanen drinken te veel soda pops daarom het groei problem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.