Dag camper en welkom heerlijk hotel.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

22 juli 2013.

Lake Side Campground was prima. De plaatsen waren wat klein maar alles was keurig en schoon. Verder heel makkelijk voor ons, 200 meter verder kunnen we vandaag de camper inleveren. Dus opstaan, ontbijten en poetsen. Als je de camper niet schoongemaakt inlevert dan brengen ze 50$ per uur in rekening voor het schoonmaken. Nou dat kunnen we zelf wel verdienen. Eerst de koffers weer inpakken en aan de kant. Nanda de binnenkant en Klaas de buitenkant. We hebben niet lang werk, na een klein uurtje is alles achter de rug. Makkelijk als je rijdend huisje niet zo groot is. De propaan tank even bijvullen en naar Cruise America.

We zijn vroeg dus we worden gelijk geholpen. Vriendelijk good morning, how are you today en een big smile, levert altijd aardige gezichten op.

We lopen een slag om de camper en alles is prima. De borg wordt terug gestort en er wordt een taxi voor ons besteld. Het is nog ruim een half uur rijden tot ons hotel in het centrum van Seattle. Na een kwartiertje is onze taxi er, oranje van kleur. Volgens ons speciaal voor ons besteld, hup Holland hup en daar gaan we. De chauffeur komt van oorsprong uit Ethiopië en woont pas 3 jaar in Seattle. Hij is nog niet zo bekend in Seattle dus gebruikt hij het navigatie systeem even. Het is niet erg druk hier en na ruim een half uur komen we bij ons hotel aan, the Belltown Inn. Ziet er goed uit ruime kamer en schoon. Even bijkomen van het reizen van de afgelopen weken en dan Seattle verkennen. Op het dak van dit hotel is een terras. We gaan gewapend met een kaart op weg. Net buiten het hotel staat een man en die ziet ons op de kaart kijken. Gaan jullie  richting de haven? Dan kun je beter de fiets nemen. Fiets? Ja die kun je lenen van het hotel. Nou dat was snel geregeld. We moeten wel een helm op, dat is hier verplicht. Een heksenketel is Seattle, voorzichtig rijden we naar beneden, de pier op. Zo nu en dan op de kaart kijken en het gaat prima. Wat een kolossale stad is dit, allemaal hoge flats en een prachtige kust.

We fietsen zo ver als we kunnen en zien veel. Een grote trein, 3 locomotieven voor en 131 wagons met kolen en dan nog een locomotief. Ook komen we langs de Space Needle, een toren die is blijven staan na de wereld tentoonstelling. Iedereen wil mee naar boven de tot ver buiten de toren staat mensen te wachten. Dat duurt ons te lang en we gaan terug het stadscentrum weer in. Het is druk. Regelmatig zitten we ergens en genieten we van de omgeving. Dit is een leuke manier om de stad te verkennen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel en wachten we op Sibrecht Albada. Die woont een kleine 2 jaar in Seattle. Sibrecht is met haar auto gekomen en we stappen in om haar man, Colton, van het werk op te halen. Dan laten ze ons nog een aantal dingen zien van Seattle, een beeld van een monster onder de brug. Seattle wilde graag een beeld van John Lenon hebben en dat hebben ze voor een paar dubbeltjes in  het voormalig oostblok op de kop getikt. Helaas het was niet John Lenon was maar een beeld van Lenin. Foutje moet kunnen. Dan door naar de sluizen en daar zien we de zalm trek via een vistrap. Er is een glazen wand en daarachter zie je de zalm zwemmen naar hun paaigronden. Knapen van vissen.

Dan nemen ze ons mee uit eten naar een heel gezellig Frans aandoend restaurant. Daar doen Siberecht en Colton ons ook suggesties wat nog de moeite waard is om te zien. Zij kennen de stad op hun duimpje. Makkelijk die gidsen aan tafel. Na afloop zien we nog Seattle bij nacht. Een prachtig gezicht met al die lichtjes. Het was weer een geweldige dag. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.