Van boven op de toren tot onder de straat.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

23 juli 2013.

Vannacht weer, na weken, in een heerlijk bed geslapen dus later wakker dan anders. Het is weer prachtig mooi weer en dat is vaak wel anders in Seattle. Meestal is het hier grauw en miezerig maar de laatste dagen is het super weer. Hebben we even voor de Seattlers meegenomen, kunnen ze wel gebruiken. Eerst onderweg een ontbijtje pakken. We beginnen al echte Amerikanen te worden. Die eten ook veel onderweg. Dan naar Pike Market Place, soort boeren markt waar van alles te krijgen is. Het is er druk, echt een toeristen trekker. Veel bloemen en daarvan worden prachtige boeketten geschikt. Verder veel fruit, kruiden en vis. Daar is deze markt ook bekend om, dat ze met vis naar elkaar gooien. Nou is wel een mooi verhaal maar er is maar 1 kraam waar het personeel af en toe met dingen gooit. Trouwens de mannen hebben wel plezier in hun werk. Als iemand iets roept dan roepen alle andere medewerkers het na. Verder zijn er veel kraampjes met sieraden, houtsnijwerk, en andere toeristische snuisterijen. Onder de markt is een steeg en die is bekend als gum wall. Hier plakt iedereen zijn kauwgumpje op de muur, niet zo smakelijk. De hele muur is beplakt met kauwgum in allerlei kleuren. Dus niet tegen de muur leunen. Overal zijn parken en zitjes waar je heerlijk van de omgeving kan genieten. Daar eten we een paar broodjes, die we op de markt hebben gekocht. Het is trouwens niet alleen maar mooi Seattle. Zoals elke grote stad heeft die ook een keerzijde. Daklozen en zwervers, en tijdens het eten zien we een aantal personen drugs dealen. Weer op stap en even voorbereiden hoe wij donderdag op het vliegveld komen. Dat kan voor 2,75$ pp met de light-rail. Even kijken waar we op kunnen stappen en hoe we tickets krijgen. Nou dat is vrij simpel dus op weg naar Colombia Center. Een hoge toren waar je naar de 73e verdieping kan en kunt genieten van het mooie uitzicht over Seattle. Bij het kopen van de kaartjes zijn we al even bejaard. Senioren krijgen korting en de senioren leeftijd is hier 55 jaar. Dus daar maken we gebruik van we zijn niet voor niets Hollanders. Nou het uitzicht is waanzinnig.

Het is uitermate helder en we hebben een prachtig uitzicht over de hele stad en de rest. Van welke kant je ook kijkt het is adembenemend. Uitzicht over de haven, de ferryboten. Een blusboot in actie en een helikopter die gewonden naar het ziekhuis brengt. Je ziet de lange treinen rijden en van bovenaf de kleine autootjes over de Interstate. De Space Needle is maar klein vergeleken bij deze toren. Met de lift zijn we in een zucht weer beneden. Dan op weg naar de Underground Tour. In 1889 is het centrum van Seatlle tot de grond afgebrand. Dit gedeelte lag ook heel laag en werd regelmatig overspoeld bij eb en vloed. Ze hebben toen van de nood een deugd gemaakt en de nieuwe stad 6 meter hoger gebouwd.  Een gedeelte ligt echter nog onder het huidige straatniveau en daar kun je een tour maken. Om 16.00 uur begint de tour en een gids vertelt over het ontstaan van Seatlle, eb en vloed, de problemen met het riool, de brand enz. Hij kan het heel leuk brengen, veel humor heel vermakelijk. Dan gaan we in groepen onder de grond. Complete verdiepen zijn nog te zien, wel rommelig en de meeste waardevolle spullen hebben ze al weggehaald. De gids probeert het leuk te brengen maar ze is er nog niet echt bedreven in. Toch hebben we een indruk gekregen hoe de eerste bewoners hier geleefd hebben en dat was niet gemakkelijk. Na afloop gaan weer naar de haven want daar is altijd wel wat te zien en te beleven. Bij een visrestaurant komen we wat lekkers en als we willen hebben we veel gasten aan tafel. Allemaal zeemeeuwen die schreeuwen om eten. Er staat een bordje bij dat je ze wel mag voeren en niet bang hoeft te zijn dat ze last van obesitas krijgen. Terug naar het hotel en na zo’n lange dag is het heerlijk met de voetjes omhoog. en nagenieten van alle leuke dingen die we hebben gezien.

 

Reacties

Symona A long time ago

Genoten van jullie prachtige en indrukwekkende verhalen. Wat een belevenissen, wat een indrukken......geweldig ......daar kan je weer verder mee.
Het het idee dat jullie al maanden op vakantie zijn, maar realiseer me dat dat ook daadwerkelijk bijna waarheid is. Geniet nog heel even en dan weer terug naar ..... home sweet home. Goede en veilige terugreis.

Ietje A long time ago

Veel gezien hebben we gelezen met al de verhalen. Nu nog een dag er van genieten en dan nagenieten thuis met alllllllllll de foto's die zijn gemaakt.

Teatske A long time ago

Leuke ''kindertaxi'! :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!