Buffalo jump en Waterton national park

Door Frank & Wilma de Haan - A long time ago

Dinsdag 4 juni zijn we verder zuidwaarts naar Head Smashed in Buffalo Jump gereden. Hier hebben de Blackfoot indianen bijna 6000 jaar lang buffels in de afgrond laten storten. Door slim gebruik te maken van het landschap, de slechte ogen van een buffel en hun kudde gedrag verkregen de indianen zo voedsel etc voor de winter. Aansluitend zijn we naar het Waterton National Park gegaan. Dit is het meest zuidelijke park in Canada behorend bij de Rocky Mountain. Het is een prachtig park.

Vandaag woensdag 5 juni hebben we een boottocht over het meer van het park gemaakt. Tijdens de tocht passeer je de grens met de VS en kom je in het aangrenzende park van de VS. We zijn er zelfs even van boord geweest. Je hebt er geen visum voor nodig, zelfs je paspoort wordt niet gecontroleerd. Na de boottocht zijn we westwaarts naar Cranbrook (British Columbia) gereden.

Reacties

Jeanne de Bont A long time ago

Zo te zien lijkt alles naar wens te gaan en maken jullie een schitterende tocht. Ben benieuwd hoe de camper bevalt en hoeveel km jullie per dag rijden. Geniet vooral van al dat moois.
Lieve groeten, jeanne
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan