How are you today?

Door Frank & Wilma de Haan - 20-06-2013 05:32

Canadezen zijn heel vriendelijk. Overal waar je komt, ook bij een museum of bij de kassa van de supermarkt, vraagt men "hy guys, how are you today?" Men verwacht min of meer dat je hetzelfde aan hen vraagt, het is beslist niet de bedoeling dat je serieus ingaat op de vraag. Maar men neemt even tijd voor je. Wat men graag wil weten is waar je vandaan komt. Gister vroeg de begeleider van de gondelbaan van een bezienswaardigheid aan de groep die hij begeleide: zijn er nog vragen? Waarop iemand vroeg: waar kom je vandaan?

Maandag 17 juni zijn we van Tofino naar Nanaimo gereden. (van de westkust naar de oostkust van Vancouver Island.) Dat is een prachtige, maar erg bochtige weg waar je slechts langzaam kunt rijden. We kozen ervoor om dinsdag over te varen en nog een nachtje op het eiland te blijven. We gebruikten de tijd voor boodschappen en de was.

Dinsdag 18 juni namen we afscheid van het prachtige eiland en zijn in de morgen overgevaren naar zuid-Vancouver. Na aankomst zijn we de terugtocht oostwaarts aangevangen tot het plaatsje Ashcroft (ten zuiden van Cache Creek). Onderweg hebben we "Hell's gate" bezocht. Dat klinkt erger dan het is hoor, maar beslist indrukwekkend. Het is het smalste stuk van de Fraser rivier waar de stroom water zich met geweld doorheen perst. Voor de ontwikkeling van het land was het kunnen passeren van dit stuk rivier van groot belang. Gedurende onze rit veranderde het landschap ten noorden van Hope in een dor en kaal landschap. Met de laagstaande zon aan het einde van de middag was het uitzicht prachtig.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie