Voor Wil wat Elks

Door Frank & Wilma de Haan - A long time ago

Vanmorgen vlak voor vertrek van de camping in Jasper zag Wilma een vrouwtjes Elk. Later zag Wilma vlak bij het dorp een groepje Elks. Er wordt veel gewaarschuwd voor wilde beesten, maar als je er ineens een of meer ziet is het toch een verrassing. Elken schijnen zich in het voorjaar dicht onder de mensen te begeven. Ze weten dat er in de nabijheid van de mensen minder beren, cougers, wolven etc zijn en kiezen voor deze vorm van bescherming. Maar ze blijven gevaarlijk.

Zaterdag 22 juni zijn we uit Wells Gray park vertrokken in de regen. De laatste en mooiste waterval van het park hebben we nog bezocht, maar we zagen alleen mist. Jammer, dus geen waterval. We vertrokken naar Jasper. Naarmate we dichter bij ons doel kwamen werd het weer beter. In de middag nog heerlijk in de zon gezeten. Vanwege alle wegversperringen zat het dorp vol. Geen hotelkamer meer te boeken. Gelukkig nog wel ruim plek voor RV's.

Zondag 23 juni hebben we Maligne lake, de gelijknamige kloof en Medicine lake bekeken. In een woord prachtig. Het valt opnieuw op hoe groot het land is. Na alleen die meren te hebben bekeken staat er 100 km op de teller. Morgen gaan we de Icefield parkway bekijken. Een aantal roadblocks zijn opgeheven. Morgen bezien we hoever we gaan. Zeker is dat we niet langs Banff naar Calgary terug kunnen. Maar we hebben nu een alternatieve route.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!