Van Prince Rupert via Smithers naar Prince George

Door Eef Kooi - A long time ago

De laatste 2 dagen hebben we behoorlijk wat kilometers afgelegd. De eerste dag langs dalen, besneeuwde toppen en meren. De hele weg loopt langs de rivier de Skeena. Deze weg loopt heel vaak parallel aan de spoorlijn die van oost naar west door Canada loopt.

We hebben regelmatig gestopt om van het uitzicht te genieten, koffie te drinken en foto's te maken. Gisteren hebben we tevens een authentiek indianen dorpje "Gitanyow" bezocht. Hier waren nog twee oudere mannen bezig een nieuwe totempaal te maken om hun familiegeschiedenis weer te geven. Ook waren er veel bijzondere, ook oude palen, te zien.

Jammer genoeg kregen we een dusdanige plensbui dat we geen foto's konden maken en de mannen er mee ophielden. Erg jammer!!!

Daarna zijn we naar de Old Town van Hazelton gereden. Deze plaats is in het verleden gebouwd tijdens de bouw van de Grand Trunk Pacific Railway. Hier waren nog veel oude gebouwen, machines en een oude raderboot te zien.

Vandaag, van Smithers naar Prince George, was het landschap veel meer open met veel weidegrond. Maar ook kaalslag vanwege de grote houtkap.  Wij vonden het minder mooi maar hadden onze hoop gevestigd een beer te zien. Dit is ons nog steeds niet gelukt! We houden moed!

We hebben een omweg gemaakt naar Fort St. James, gelegen aan het Stewart Lake. Dit was vroeger een belangrijke  handelspost van de Hudson's Bay Compagnie voor de pelsjagers. Momenteel is het gerestaureerd als openlucht museum. In elk gebouw werden we opgewacht door iemand in kledij uit die tijd , die iets vertelde over de functie van het betreffende gebouw. Heel interessant en informatief. Tevens hebben we daar heerlijk gegeten.

Daarna op naar ons hotel in Prince George. Inmiddels is het 20.15 en zit het grootste gedeelte van de dag er op. Wellicht lukt het nog een foto van de nieuwe pelsjager bij te voegen, anders houden jullie die te goed. Morgen op naar Clearwater.

Groetjes,

Rein en Eef

Reacties

aagtje A long time ago

Ha ha .Ik zit in de nacht en zie het bericht vers van de pers!!!
Lees dus een hele tocht vandaag.
Doei doei

Janet A long time ago

Jammer dat jullie geen foto's van de totempaal-mannen konden maken. Zo'n echte foto van jullie is nog leuker dan de foto's bij Volkenkunde.

En hoop dat jullie die beer nog gaan zien. Enne pap, wel eerst foto maken voordat je hard wegrent hè ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!