Maandag 22 juli 2013: Nog steeds geen beren...

Door Familie Tolsma - 23-07-2013 06:56 Vanochtend gestart met een verfrissende duik in het zwembad. Het enige gezin dat er ook was, had pake en beppe mee op vakantie, dus een verbinding was zo gemaakt.... Nadat de ouders tips hadden uitgewisseld, zijn we vertrokken naar Yosemite. Vandaag hadden we onder andere het beroemde uitzichtpunt Glacier Point op de agenda staan. Voordat we daar waren, was het al minstens 1,5 uur later. Ook al was het vandaag rustiger in het park dan gisteren (zondag) toch blijft dit een druk park. Natuurlijk ook weer busladingen Japanners die elk steentje fotograferen... Vervolgens zijn we naar de vallei gegaan, naar Curry Village en Yosemite Village. Ondanks dat overal gewaarschuwd wordt voor beren, zien wij alleen maar hondsbrutale eekhoorns... Yosemite is een prachtig park maar niet zo verrassend anders dan de andere parken die we al gezien hebben. Een soort Zwitserland of Frankrijk maar dan misschien wat ruiger. Zeker wel mooi... Rond een uur of zever waren we weer op de camping. We zijn snel het zwembad weer ingedoken, ook al is het vandaag een stuk koeler dan gisteren. In het zwembad treffen we onze oude buren uit Bryce, duidelijk teveel Nederlanders op deze camping... Morgen gaan we naar Sequoia National Park. Dit stond al op de agenda maar hadden we laten schieten ten bate van de Tioga pas. We hebben echter nog één dage over en aangezien Yosemite ons niet helemaal pakt, gaan we alsnog 'even' (2,5-3 uur rijden) naar Sequoia. En hopelijk zien we daar het echte wildlife, slangen en beren willen we zien!

Reacties

Marjolein 23-07-2013 22:49

Wij hebben onze beren juist gespot in Yosemite! Onze eerste keer, 25 jaar geleden, en onze tweede keer.
We hebben de eerste keer dat we er waren, zo'n oude cowboy gevraagd waar we beren konden spotten. Hij verwees ons naar de appelboomgaard, toen nog een prachtige jonge boomgaard, achter de manege. We spotten daar toen drie beren, en later troffen we er nòg eens een, met twee jongen! Gewoon ergens midden op de weg.
Een paar jaar terug gingen we met de kids, en snel weer naar de, nu oude, boomgaard. En ja hoor, ook nu vonden we daar ook weer een beer. Ik dacht dat ik je dat al wel verteld had....
Veel succes bij het wildlife spotten! Vraag het aan de locals, die weten het vaak wel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan