Dinsdag 23 juli 2013: Sequoia National Park

Door Familie Tolsma - A long time ago Op tijd uit bed aangezien we vandaag Sequoia National Park willen bekijken. De reis duurt toch weer langer dan verwacht (het lijkt op de kaart steeds maar een klein stukje maar met de camper gaat het niet heel hard...). En wat we niet wisten, wanneer je Sequoia via de west kant (Three Rivers) binnen rijdt, dan heb je nog heel wat haarspeldbochten te gaan. De grote sequoia's staan namelijk op behoorlijke hoogte en je kunt er alleen komen via een hele lange, smalle en steile bergweg. Toen we boven waren, was iedereen dan ook misselijk.... Gelukkig heeft de wandeling langs de mega grote en oude (bijna 4.000 jaar) bomen een heilzame werking, al heeft vooral Cathelijne een lange aanlooptijd nodig... Onder andere de grootste boom General Sherman bekeken maar ook bijvoorbeeld de Tunnel Tree, een omgevallen boom waar je nog steeds met je auto onderdoor kan rijden. Onze camper is natuurlijk te hoog dus wij mochten er alleen kijken. Al met al was Sequoia wel de moeite waard, toch mooi dat we dit nog even gedaan hebben. We staan nu op een camping vlakbij Three Rivers, vlak buiten de ingang van het park. Het lijkt hier wel een reünie van Mexicaanse families, veel eten, muziek en gezelligheid. Voor ons telt vooral dat we stroom hebben (airco!) en dat er een zwembad is. En het leukste is dat de camping aan een riviertje ligt, heerlijk warm water en prachtig gelegen! Ook nog wat pech vandaag. Jorik doet een kastje open, valt mijn iPad eruit, precies op het scherm van zijn iPad, zijn scherm kapot. En Jorik zonder iPad... We zijn nu aan het onderhandelen wie de reparatie moet betalen. Mijn bod (50%/50%) is nog niet geaccepteerd.... Morgen vertrekken we naar San Francisco, alweer de laatste bestemming van onze reis. Zo'n 5 uur rijden. En we moeten wel op tijd zijn want morgenavond hebben we kaartjes voor de baseball wedstrijd San Francisco Giants tegen de Cincinnati Reds!

Reacties

Iemkje A long time ago

Sneu, van die iPad Jorik, maar ik denk dus dat het zakkenvullen wordt ipv vakkenvuller ik zou dat aanbod maar accepteren Jorik.

. Maar die tand van CC brengt geluk. Vanavond veel plezier met de ratten en giganten. Het is vast heel indrukwekkend, net als die grote bomen. Pake en beppe hebben maar een zo'n grote boom gezien in Afrika je kon hem maar niet in 1 keer op de foto krijgen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!