San Francisco

Door Mirjam Roters en Hans van der Zwan - A long time ago Lieve familie, vrienden, kennissen en collega's, Aangekomen op 7 juni, prima vlucht gehad en daarna lang moeten wachten bij de paspoort controle , weer foto's en vingerafdrukken moeten maken, terwijl we dat vorig jaar al hadden gedaan toen we naar New York gingen. Veiligheid boven alles. Naar hotel en daarna gelopen richting Fishermans Warf. Halverwege de cable car gepakt. Fishermans Warf is een beetje een kermis, maar wel erg gezellig, druk, veel straatartiesten. Gegeten bij Bubba Gump shrimp company. (1e film Forrest Gump met Tom Hanks). Run Forrest run, stop Forrest stop. Deze bordjes stonden op de tafels in het restaurant en dat was de manier om de aandacht van de ober te trekken, dat bleek toen Mirjam het bordje met Run Forrest run omdraaide naar stop Forrest stop. Bekaf van de reis en de lange dag terug naar hotel. Zaterdag 8 juni. Via China Town gelopen maar fisherman's warf, daar fietsen gehuurd bij Blazing Saddles (2e film Blazing Saddles met Gene Hackman). Prachtig weer. Golden bridge lag toen in de dikke mist, dus zijn we eerst gefietst naar Golden Gate park, pittige route, prachtig park. Geluncht in the Cliff house. Het weer sloeg radicaal om. Koud en een zeer stevige wind. Weer een pittige fietstocht, naar de Golden Gate bridge, die dit keer gelukkig niet meer in de mist lag. Met windkracht 6 over de brug naar Sausalito, waar we nog op het nippertje de ferry konden halen terug naar de city. Vandaag zo'n 35 km gefietst, met heel veel mini alpe d'huezjes. Wandelen is hier ook geen sinecure. Het lijkt wel alsof we in de bergen zijn. Recht staan is ook bijna onbegonnen werk. In Lombard street de enige haarspeldbochten van Amerika gezien. Bizar in een stad. Zondag 9 juni, heel vroeg op om de Ferry te halen naar Alcatraz waar o.a. Al Capone jaren vast heeft gezeten. (3e film, Escape From Alcatraz met Clint Eastwood). Indrukwekkend om te horen en te zien wat zich daar heeft afgespeeld. Na de lunch weer' in de benen' op naar Cable Car Museum. Na een lange, vermoeiende dag weer op tijd naar bed. San Francisco is een hele plezierige stad, we hebben in 2,5 dag al veel gezien, maar natuurlijk lang niet alles. Op tijd naar bed, de kmo's hakken er aardig in. Maandag 10 juni vroeg wakker, nog steeds een beetje last van het tijdsverschil.. Straks halen we de camper en gaan dan richting Yosemite. Pas op voor de beren werd ons verteld. Als jullie op het linkje klikken of deze kopiëren kunnen jullie onze geplande route zien. We zullen proberen een aantal foto's mee te sturen. Groetjes, Mirjam en Hans http://www.tiogatours.nl/routeplanner/kaart/30505/1913906e

Reacties

Hado A long time ago

Gaaf zeg! Jullie hebben wel vakantie toch??? Pfff! Enneh... Geen zoete broodjes bakken bij de 1e beer!
Geniet ze!

Kim A long time ago

Wow!! Dat klinkt super! Kijk ernaar uit om jullie een paar dagen te vergezellen. Veel plezier! Xx

Esther A long time ago

Geniet van jullie mooie reis. En pas op voor 'beren op de weg'. Veel plezier! Groeten Ton & Esther

Anita A long time ago

Jeetje, wat hebben jullie al veel gedaan! Echt vakantie! Goede reis verder en genieten! Ben benieuwd naar de foto's

Hannie en Frans A long time ago

Tjeetje wat een 'blik van herkenning'. Hopelijk genieten jullie net zo veel als wij gedaan hebben. Er komt nog veel moois op jullie pad!

Hetty A long time ago

het werkt, ik kan jullie volgen, leuke foto's, hele fijne reis, geniet ze!

Co en Arie A long time ago

Leuk om te lezen en de foto's te zien.
Veel plezier
Liefs

Trudy en Bart A long time ago

En zo begint de vakantie en wat zijn jullie aktief! Geen spierpijn Mir? en heb je de berenbel bij je? Veel plezier met alles wat op jullie pad komt.
dikke zoen.

Wernard en Gillien A long time ago

Wat een superstart zeg, gaat dat zo 4 weken door? Dan daarna nog 4 weken om uit te rusten zeker? :) Geweldig om te lezen en de foto's te zien. Ik beleef mijn vakantie van 1996 weer opnieuw, heerlijk. Heel veel plezier en geniet er van!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!