31 mei 2013 Yellowstone National Park dag 2.

Door Anki Riteco - A long time ago

We rijden vandaag de 2e loop, het bovenste deel. We waren van plan om van Madison direct naar boven naar Norris te rijden, waarna we naar Mammoth Springs zouden gaan. Daarna naar Roosevelt Tower en de Lamar Valley. Doordat de weg naar Canyon Village nog afgesloten is, zullen we de zelfde route terug moeten nemen. Dat is vervelend, maar we kunnen er niets tegen doen. Kom ik ook nog met het voorstel om de Upper en de Lower Yellowstone Falls ook in de planning op te nemen. Dat betekent nog een stuk 2 keer rijden.

Maar eerst gaan we naar het Norris Geyser Bassin, met verrassend mooie geysers en kleurige springs. Zeker ook een toplocatie in het park.

We besloten toch om het te doen. De eerste dag hebben we het niet gered, maar nu willen we toch graag de falls, meenemen. We krijgen er geen spijt van! We lopen eerst de North Rim, naar de Upper falls. Hier kun je via een platform erg dichtbij komen. Een indrukwekkend gezicht, maar we hebben wel meer watervallen gezien, die ook bijzonder waren.  We wandelen terug en besluiten ook de Lower fall te bekijken. Dat betekent dalen…. 600 feet, die we later ook weer omhoog moeten lopen. Maar je krijgt niets voor niets, dus de pas erin en lopen maar haha. Het loont zich zeker, wat een schitterende locatie, tussen de canyon in!

De kleuren van het gesteente zijn prachtig, dit mogen ze met recht de grand canyon van Yellowstone noemen! Pfff, we zijn weer boven en rijden daarna door naar de South Rim. Vooral de Lower falls is een plaatje als uit een National Geographic boek. Wat een toplocatie.

Het is een voorrecht om op deze bijzonder locatie te mogen zijn.

We hebben geluk! De Tower Roosevelt route is vanmorgen om 11 uur voor het eerst open gegaan, dus we kunnen de loop gewoon rijden en de bovenste loop in een rit behappen. Mooi zo! 

We rijden de weg op en zien nog veel sneeuw liggen. De weg wordt smal en we klimmen behoorlijk. ’t Uitzicht is mooi, maar er liggen erg veel dode bomen tegen de heuvels, of staan nog tussen nieuw groen. Gevolg van de enorme bosbranden in de jaren tachtig.

Het uitzicht is minder mooi dan gisteren. Nu hebben we een grijze bewolkte hemel, maar daar kunnen we onderhand mee leven.

Eenmaal boven rijden we naar de Lamar Valley. Via een gravelweg rijden we dieper de valley in. In de hoop eindelijk een Grizzly of een Elk te kunnen spotten. Jammer het heeft niet zo mogen zijn. Wel zagen we een heel aantal auto’s langs de kant staan. Hier gebeurt iets! Dus hup de auto uit, camera mee en wat zie ik…………… een hele grote groep fotografen met statieven en giga telelenzen.

Die gasten stonden daar al sinds 6 uur ’s morgens, op een mannetjes rode vos te wachten, die bij het nest met twee jonkies terug werd verwacht. Volgens mij is het een zeldzame gebeurtenis. Ik heb me niet bij de rij aangesloten, mijn lens was te klein, haha.

Bij een meertje lag een heel mooi groepje Gaffel Antilopen.

Heel vredig en rustig bij elkaar. Later in de middag zagen we ze vrolijk springen door het landschap. Dat is genieten!

Om ca. 4 uur verlaten we de Lamar Valley en gaan op weg naar de west kant van het park, want we willen nog heel graag de Mammoth Springs zien. Het is zo bewolkt, dat het al donker begint te worden. Dit is een van de must See! locaties van Yellowstone. Hier had je mij een hele dag mijn gang kunnen laten gaan. Wat een schitterend natuurverschijnsel. Zelfs het wolkengordijn werd even opengeschoven om mij een straaltje zon te laten meepikken op deze prachtlocatie. 

Een mooie dag gaat weer ten einde omstreeks 7 uur rijden we richting uitgang. Er staat weer een stoet auto’s langs de kant. Jeetje!! Een mega grote kudde van minstens 50 Bisons trekt over de weg naar een andere locatie.

Heb je ooit zo iets geweldigs gezien. De adrenaline giert door je lijf. Ze lopen zo met die grote koppen naast je openstaand raam. Waar ik door naar buiten hing om foto’s te maken. Lastig, je vergeet op zo’n moment alle instellingen. Dit is té mooi.

Een geweldig einde van tot nog toe de mooiste locatie van onze vakantie. We hebben geen spijt dat we hiervoor een groot stuk extra kilometers hebben gereden. Het was genieten.

Morgen gaat de reis weer verder, maar deze dagen zullen we niet meer vergeten. Kijk voor meer foto's even onder de afbeeldingen.

Groetjes, de teksten van gisteren en vandaag, staan klaar. Alleen nog de foto's bijvoegen, maar dat gaat het 'm vanavond niet meer worden.

Tot morgen! liefs Anki.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan