1 juni 2013 Yellowstone - Twin Falls

Door Anki Riteco - A long time ago

Vroeg vertrekken we weer, want vroeg zijn we ook wakker. Het primitieve huisje is na drie dagen toch ons thuis geworden. De gastvrouw die natuurlijk haar prachtige omgeving ook met ons wilde delen had nog een tip. We moesten zeker de Mesa Falls bezoeken. We hebben wel al veel watervallen gezien, maar deze lag dicht in de buurt en we konden hem voordat we verder reden nog even meepakken.

Leuk is het dan om verrast te worden door iets, waar je geen rekening mee houdt. Er stond een prachtige regenboog, die alleen vroeg in de ochtend te zien was. Zooo mooi! De waterval was overigens ook zeer de moeite waard. Een goede tip dus. In het bezoekerscentrum, wachtte ons ook weer een verrassing, de gastvrijheid van mensen. Ik vroeg naar een advies over onze route. De lieve oude dame die ook in het pand woont, gaf ons vriendelijk een goed advies. Ze kent de omgeving. Ze vond het zo leuk dat we haar gastenboek moesten tekenen en vooral erbij zetten dat we uit Holland kwamen haha. Ze had op haar mooie houten veranda een kijker opgesteld staan om wild te kijken. Ik heb daar snel een mooie foto van gemaakt. Ze wenste ons nog een goede reis toe en zwaaide ons na.

We rijden niet de Scenic Teton route, als je zag hoe ver de Tetons van hier af liggen zou dat een behoorlijk omweg betekenen.

Dat gaat ‘m niet worden, zeker niet omdat ik op mooie plekken altijd even wil stoppen, dan schiet het helemaal niet op. Dus de route gaat door naar Twin Falls. We zien weer uitgestrekte vlaktes met veel groen, zo’n groen gras kennen wij in Nederland niet, echt zo fris, dat komt door al die sproeiers haha.

We stoppen in de buurt van Pocatello bij een recreatiepark. Maar dat is geen gezellige locatie met al die bedrijvigheid van boten en opleggers. Dus we besluiten een stukje eerder op een mooie plek te stoppen bij een meertje. Het schijnt een vogelreservaat te zijn, met pelikanen, Ospreys, witte reigers en nog heel leuke inheemse kleinere vogels.

We willen nog een State park aandoen, dat langs de weg staat aangegeven. Massacre Rock. Nadat we eenmaal binnen waren, zijn we snel weer vertrokken. De Snake River lag er prachtig bij, maar verder waren die rocks, gewoon stenen voor ons en het was er bloedheet.

Dus gaan we nog op zoek naar de Registration Rock, waar namen van emigranten in de rots geregistreerd werden.

We naderen Twin Falls, maar willen eerst nog naar de Niagara Falls of the west. De beroemde Shoshone falls. Wat een ongelooflijk mooie waterval. Dit is de tweede vandaag, en beiden op een eigen manier heel erg bijzonder.

Om 6 uur komen we bij ons hotel, waar dit keer een super wifi verbinding, fijne kamer en een heerlijk ontbijt op ons wachten.

Tot zover het verslag van de rit naar Twin Falls,

Ik hoop dat ik jullie nog niet verveel…………….. liefs Anki en Ben.

Reacties

Loes en Arend, A long time ago


Ons verveel je zeker niet. Veel plezier in SLC, veel te zien, communistisch aandoende gebouwen van de Latter Day Saints, zo bombastisch.Veel plezier op Antelope Island, zal er warm zijn !

Anki Riteco A long time ago

Hey Loes en Arend, we hebben van SLC niet veel gezien. De temperatuur ineens naar 32 graden, was wel heftig! Maar Antelope Island was een weldaad van rust. Heerlijk!

maria A long time ago

Geweldige foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan