Vancouver

Door Cecile en Peter - 05-07-2013 08:35 Nu we geen auto meer hebben, moeten wij meer te voet doen en met het openbaar vervoer. Besloten om vanmorgen eerst naar de tourist info te gaan in Vancouver. In elke plaats zit wel een tourist info en de mensen daar zijn kundig en geven je antwoord op je vragen en tips hoe je bepaalde dingen het beste kunt doen. Cecile en ik hadden al besloten om vandaag Grouse mountain te bezoeken en Lynn Valley. Bij de tourist info hebben ze ons verteld hoe wij dat het beste en goedkoopste kunnen doen. Op Grouse mountain heb je een prachtig uitzicht over Vancouver en daar zijn ook verschillende dingen te zien. Zoals een show over het houthakken van vroeger in Canada en een show met roofvogels enz enz. Toen wij dit aan het uitzoeken waren bij de tourist info, vroeg ik nog of het vandaag wel een goede dag was om naar boven te gaan omdat in mijn ogen de bergtop toch wel degelijk in de wolken hing. Was absolute geen probleem vertelde het meisje van de tourist info, met een uurtje is de bewolking weg en wordt het een prachtige dag. Wij naar boven met onze t shirts en geen jassen, omdat het prachtig weer zou worden toch, haha. Koud daarboven, niet normaal, en toen wij besloten weer naar beneden te gaan naar een paar uur, hadden wij bijna geen zon gezien. Het was verder best leuk, alleen van het uitzicht konden wij niet echt genieten door de bewolking, toch wel commercieel ingesteld die dames van de tourist info, haha. Daarna met de bus naar Lynn Valley, wat een reis, het is een gewone lijn bus die zijn traject met alle stops gewoon rijdt. Volgens mij hebben wij wel ruim een uur in de bus gezeten en nog een keer overgestapt voordat wij bij op de plaats van bestemming waren. In Vancouver heb je de bekende Capilano Suspension bridge, een hangbrug van 80 meter hoog die 135 meter lang is en over een ravijn loopt. In Lynn Valley is ook zoiets alleen iets kleiner, en die is gratis, vandaar dat wij natuurlijk naar die brug toe wilden, wij blijven Nederlanders natuurlijk, hahaha. Voor de Capilano brug moest je toch weer 50 CAD betalen, en dat is toch weer een flink bedrag. Uiteindelijk vielen beide dingen van vandaag een beetje tegen, en kwamen wij om 18.00 uur weer terug op onze hotelkamer, helemaal kapot van al dat geloop en gereis. Op het laatst moesten wij nog met de waterbus, wat op zich wel weer een leuke ervaring was. Morgen naar Stanley Parc, dat is vanaf ons hotel wel goed te lopen en dat is dan onze laatste dag. Wij gaan er een mooie dag van maken, en zo onze geweldige reis afsluiten. Tot morgen.

Reacties

Tjer 05-07-2013 09:55 {{button-14135}}

Geniet nog even van de laatste dag! Jammer dat jullie reis er bijna op zit, maar het is wel leuk om jullie verhalen snel in Wehl of Utrecht te kunnen horen!

Tot gauw!!

Wilna 05-07-2013 10:55 {{button-14138}}

Oei oei Kaaskoppie!! De auto toch iets te snel ingeleverd?? Nou de laatste dag... maak er een fijne dag van en wij zien jullie snel!! Ook fijn hoor....eerlijk is eerlijk!! Hele goede en mooie vliegreis terug en tot snel!!XX

Karen 05-07-2013 13:57 {{button-14150}}

Al met al erg de moeite waard.
Nu maar weer sparen voor de volgende vakantie.

Maar Gaanderen is blij dat jullie snel weer te zien.

Goede vlucht,
Karen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan