Dag 5 – Bryce Canyon – Page

Door G.J. van den Berge - A long time ago

Dag 5 – Bryce Canyon – Page (150miles)

 

Vanmorgen werden we rond 7:30uur wakker, wat hier in USA uitslapen is. Het weer was na een nacht met ook wat regen bewolkt. Omdat Julian nog niet helemaal fit was begonnen we de dag rustig. Na een ontbijtje buiten reden we naar Bryce Canyon. Juist toen we daar arriveerden kwam de zon door en omdat GJ en M graag een wandeling wilden maken, reden we gelijk door naar Sunset point waar we de Mojave Hike liepen. Je loopt dan van bovenaf helemaal de Canyon in. Op het laagste punt moet je weer naar boven en dat valt onzettend tegen. Mede door de warmte is dit een stuk zwaarder, maar het was zeker de moeite waard. In de canyon kijk je niet ineens op maar tegen de “Hobbos” aan. De mooie rode kleur doet het extra goed in de mooie blauwe lucht.

Hierna reden we resp. nog naar Bryve poin, Inspiration Point en als laatste Sunrise point, deze schijnt erg mooi te zijn bij zonsopgang. Bij deze bezochten we alleen de uitzichtpunten zelf, zonder een wandeling te maken. Bij de laatste begon het ineens te onweren en men roept dan zelfs om dat je beter in je auto kunt zitten. Hierna reden we naar het stadje Bryce terug om wat in de winkeltjes te kijken. Toen begon het ineens ontzettend te gieten, zelfs met hagelstenen erbij. We bleven dus wat langer in de winkeltjes en nadat de bui over was reden we door naar onze volgende camping in Page. Onderweg ook veel kleine regenbuitjes. Het weer is in deze regio iets minder warm dan dat ze afgeven, hier op de camping stond voor vandaag 40gr, maar dat was het zeke niet toen we aankwamen.

Na aankomst zo rond 18:30 hebben we gelijk de BBQ ontstoken voor een eigen maaltijdje. Daarna was het nog even tijd om in het (kleine) zwembadje te springen om letterlijk even af te koelen. Het water was nl ijskoud.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!