Dag 14 – Los Angeles

Door G.J. van den Berge - A long time ago

Vandaag gaan we Los Angeles bekijken en we hebben gelijk een camping besproken in Malibu net boven Los Angeles. Ook deze mooie camping is aan de Pacific bovenop een heuvel gelegen. Dat beloofd wat. We starten in Venice waar we verrast worden met allemaal trendy eettentjes waar mensen letterlijk in de rij staan om te kunnen ontbijten! Het is vandaag zondag maar toch is alles open, dus gezellig druk. De kanaaltjes die er zouden moeten zijn, a la Venetie, kunnen we eigenlijk niet vinden, wel zie je regelmatig echt huizen of gebouwen geinspireerd op Venetie. Gert-Jan maakt ook veel foto’s van moderne gebouwen en huizen, eindelijk.

Als we aan Venice strand aankomen kijken we onze ogen uit op de Boulevard, met niet alleen onzettend veel winkeltjes waar je veel prularia kunt kopen maar ook veel kunstenaars hun waar verkopen. Verder zie je de meest vreemde figuren rondlopen en blijkt het een beetje een vrijbuiters plek te zijn.

We besluiten door te rijden naar onze volgende stop, namelijk Santa Monica waar we 4 jaar geleden in hotel Carmel logeerden. Met een camper door de grote stad blijkt toch wat lastiger, vooral met parkeerplaatsen zoeken. Toch vinden we vlak bij onze bestemming weer een plekje, voordeel is dat het op zondag overal gratis is, behalve aan de strandkant, hier betaal je soms wel 15 dollar voor een auto. We zagen voor een RV zelfs 48 dollar voor een dagje aan het strand.

In Santa Monica hebben we eerst geluncht in het gezellgige tentje naast hotel Carmel. Daarna hebben we  de pier bezocht. Het strand was heel wat drukker dan 4 jaar geleden toen het niet echt lekker strandweer was toen we er waren. Daarna hebben we de bouevard bezocht in 3th Street waar altijd veel straatartiesten optreden. Rond 17uur waren we weer terug bij de camper en zijn we doorgereden naar onze camping. Om 18uur waren we daar geinstalleerd en zijn we gauw nog even de zee in gegaan. Hier bleek de stroming en de golven nog wat sterker en groter. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!