Las Vegas, Valley of Fire, Zion.

Door smiet - A long time ago

Las Vegas.

Na een lange vlucht (11 ¼ uur) landden we in Las Vegas. Tja en dan zie je daar de roemruchte Sin city. Wat een zooitje. Het ziet eruit als een grote betonnen plaat met straten en bouwvallige huizen met ertussen hier en daar wat groens. Niets bijzonders aan. Tot je kijkt op de plek van de STRIP. De Strip is waar het allemaal gebeurt. Het is niets meer dan een hele lange straat met daarlangs en omheen allemaal hoge hotels. Die hotels hebben allemaal een thema en dat zie je aan de gebouwen. En dat is wat de toeristen trekt. En niet te vergeten, de  gokautomaten. Het zijn er aardig wat, je zou er de Noordzee mee kunnen dempen.

Verder is er Freemont street. Dat is geweldig. Gewoon een lange straat met een plafond van schermen en op de schermen is voortdurend wat te zien. En dat in combinatie met keigoeie muziek is een niet te missen belevenis. Dat is dus Las Vegas, veel glitter, glamour, neon, herrie, drukte maar we vinden het super. Maar dan wel voor 2 dagen, dat is lang genoeg. 

 

Valley of Fire Statepark.

 

Slechts 25 mijl ten noordoosten van Las Vegas ligt het kleine Valley of Fire statepark. Iedereen raast er voorbij op weg naar de Grand Canyon. Wij niet. En we worden beloond met de prachtigste rotsformaties in allerlei kleuren rood, oranje, paars, roze, beige, bruin. Schitterend. De meeste rotsen hebben een naam en je snapt dan natuurlijk dat bijvoorbeeld Piano rock eruitziet als … een vleugel.

Het enige nadeel is dat het gloepend heet is (> 40 graden). We passen ons dagritme er maar op aan en staan om 5 uur op om de zonsopgang te gaan zien en proberen tot 11 uur zoveel mogelijk te zien en wat te wandelen. Overal waar we komen zijn we alleen. En dat met zoveel natuurschoon, niet te begrijpen. Alleen bij het visitors center zijn wat mensen.

Om 11 uur is het tijd voor siësta mét airco!

Om 2 uur houden we het niet meer uit. De airco trekt het niet dus het is niet te harden van de hitte. We besluiten door te rijden naar Zion NP.

 

Zion N.P.

 

Wat een prachtig park is dit. Hoge rotsen toornen hoog boven ons uit als een soort amfitheater. Ze zijn overwegend rood maar soms is de bovenkant ineens beige. Sommige hebben dus weer een naam, zo is er de Court of de Patriarchs. Dat zijn 3 puntige rotsen die achter elkaar staan en die zijn vernoemd naar Abraham, Isaac en Joseph. Een hoge platte rots noemen ze Angels Landing, wat een prachtige naam. Iemand had bedacht dat daar de engelen konden samenkomen in de schaduw van The Great White Throne.

Er gaat een handige shuttlebus door het park heen. We hebben de wandeling naar de Wheeping Rock gedaan. Dit is een overhangende rots waar water uitsijpelt dat er 1200 jaar over heeft gedaan om zich door de rots te persen.  Ook zijn we naar naar Echo Canyon gewandeld. Echt gaaf om rotsen te zien die zo dicht op elkaar staan dat je er maar net tussendoor kan lopen. En dan die uitzichten. Prachtig.

Ook deden we de wandeling door de Narrows. Dat was echt gaaf. Je waadt soms tot je kruis (die van mij kon ik nog net droog houden) door het water. Je ziet totaal niet waar je stapt dus alles gaat op de tast en zo ploeter je gewoon 5 uur lang tussen hoge rotswanden.

 

Reacties

E. Driehuis A long time ago

jammer dat je Angels Landing niet hebt gedaan die was erg smal en zo steil dat je de kettingen moet gebruiken naar boven en ook op stukken naar beneden.
een juni ganger met cruise america

E. Driehuis A long time ago

Als je nog in Bryce canyon komt de peekaboo trail is heel leuk

smiet A long time ago

Dank je wel voor de tip. Maar zoals je kan lezen hebben we die niet helemaal af kunnen ronden helaas. Wat een prachtig park!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!