Capitol Reef NP, Goblin Valley State Park en Little Wild Horse slotcanyon.

Door smiet - 01-08-2013 06:54

Capitol Reef NP , Goblin Valley State Park en Little Wild Horse slotcanyon.

Capitol Reef NP is het een na grootste Nationale Park van de VS. Het is er lang niet zo druk als in Bryce en Zion. Het is er eigenlijk zo rustig dat we op de wandelingen maar weinig mensen tegenkomen. Het is een heel ander park dan de andere. De rotsen langs de toegangsweg zijn heel massief, hoog en wat donkerder van kleur. Later worden ze wat lichter en komen er beige horizontale strepen in. In de vallei is het heel vruchtbaar. Daar zijn boomgaarden die ooit door de mormonen zijn aangelegd. Je mag er fruit plukken als je wilt en in een heel klein huisje, ingericht als hoe het vroeger was, verkopen ze allerlei soorten pie. Met vruchten uit de boomgaarden natuurlijk. Je kan het opeten op een bankje onder een boom. Er lopen paarden in de wei, er staat een oud rijtuig en een oude houten schuur. Zo idyllisch. Door het park loopt een scenic route van ongeveer 8 mijl lang. Een prachtige weg met hoge rotsformaties. En natuurlijk kan je diverse wandelingen maken. Wij maken er 2. Eentje langs een bergkam naar een uitzichtpunt en eentje door een canyon met diverse kleine slotcanyons waar Fred en Martin zich in proberen te persen.

Helaas gaat het ’s middags behoorlijk onweren dus onze 3e wandeling laten we maar zitten en we rijden door naar het Goblin Valley State Park.

Dat ligt een stukje noordelijker in een soort van desolaat landschap. We passeren het dorpje Hanksville. Op de kaart aangegeven als een heus dorp maar volgens ons wonen er maar 3 mensen en er zijn 2 benzinestations. Als we een tijdje door de middle of nowhere hebben gereden komen we bij het parkje aan. Het is een klein parkje. Vroeger heette het mushroom valley maar omdat de rotsformaties op goblins lijken is het park ernaar vernoemd.

Het is hier overdag gloepend heet maar gelukkig daalt ’s nachts de temperatuur behoorlijk zodat we toch lekker kunnen slapen. Er is hier natuurlijk geen elektriciteit te bekennen, dus geen airco.

’s Morgens vroeg wandelen we naar de Golbin Valley, door een soort duinlandschap. Je mag gewoon tussen de ‘kabouters’ doorlopen en erop klimmen enzo. Ze zijn zo’n 2 á 3 meter hoog, soms staan ze alleen soms met groepjes bij elkaar. Grappig hoor.

Hierna gaan we door naar Little Wild Horse slotcanyon. Waarom die zo heet weet ik niet, het is niet zo dat we allemaal wilde paarden tegenkwamen. Die zouden met geen mogelijkheid in die canyon hebben gepast. Een slotcanyon is namelijk een hele smalle spleet. Op sommige punten is ie zo smal dat we met onze voeten over de muren moesten lopen. Wel leuk hoor om te doen! Aan weerszijden hoge rotswanden en dan zo’n smalle spleet. Hij is 2 mijl lang en al die tijd loop je in die gleuf. Soms is ie wat wijder en soms zelfs zo wijd dat er struiken ingroeien. Die rotswanden zijn prachtig om te zien qua kleur en structuur. Hier waren we zo’n 3 uur zoet mee en daarna zijn we op weg gegaan naar Arches NP. Daar zitten we nu. Net voor het park in Moab en morgen gaan we eens kijken hoe het met de Arches gesteld is.

Reacties

Mink en Monique 01-08-2013 08:19 {{button-15964}}

Wij zitten te smullen van jullie belevenissen. Wat een prachtige foto's.
Geniet nog van al het moois wat op jullie pad komt. We weten nu zeker dat we de broekriem aan gaan trekken zodat we volgend jaar al dit moois zelf kunnen gaan bekijken.
USA here we come!
Liefs, MM

Pauline 01-08-2013 20:07 {{button-16002}}

Eerst paddestoelen en nu kabouters?? Weet je zeker dat je Amerika bent?
X

Ria 04-08-2013 16:10 {{button-16177}}

Van al dat wandelen, klauteren en springen zijn jullie vast kilo's afgevallen. Goed voor José maar voor Martin!!!!????
Ben een beetje jaloers
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan