Dag 3, San Francisco - Alcatraz (12 juli 2013)

Door M. Loch - 16-07-2013 03:31

Op tijd opgestaan en ons met de free shuttle van het hotel naar de “Bart” laten brengen. De kaartjes weer opnieuw opgeladen, op naar San Francisco. Deze dag beginnen we met een ritje van San Leandro naar Powell Street SF. Hier aangekomen nemen we de “Hop on Hop off bus”, naar Pier 33. Hier vertrekken de boten naar Alcatraz. Dit eiland, aan de kust van San Francisco heeft eerst dienst gedaan als militair terrein en daarna, tot 1963, zijn er gevaarlijke gevangenen geherbergd. Er bestond een bekend gezegde: “Als je je niet aan de regels houdt, ga je naar de gevangenis, als je je niet aan de gevangenisregels houdt, ga je naar Alcatraz”!!! Een van de bekendste gevangenen is Al Capone.

 

 

Bij de boot staat al een lange rij te wachten. Het is 11.30 uur, wij hebben kaarten voor 12.00 uur. We sluiten achteraan in de rij aan. Halverwege maken ze nog een foto met het eiland als achtergrond (op een doek!!!) Deze foto kost maar liefst 22 dollar, dat gaan we dus mooi niet doen, er zijn grenzen. Eindelijk kunnen we aan boord en varen we richting het eiland. Het is prachtig om SF vanaf de boot te zien. Als snel kunnen we van boord. We hebben te horen gekregen dat er geen eetgelegenheden op het eiland zijn, alleen in de paddock is vers water verkrijgbaar. Eerst krijgen we een film te zien over het eiland en zijn geschiedenis. Dan lopen we door, richting cellen, want daar komen we toch voor. We krijgen allemaal een koptelefoon voor een (bekroonde!) audiotour. Deze is ook in het nederlands verkrijgbaar, en ook nog eens bij de prijs inbegrepen! Het is erg indrukwekkend. Om echt de cellen te zien, de geluiden en verhalen te horen van de gevangenen en hun bewakers. De celdeuren die met een klap, allemaal tegelijk  dichtgaan. De kou te voelen, we zijn erg onder de indruk! De audiotour duurt ruim anderhalf uur. Omdat je dit allemaal individueel hoort is het moeilijk om bij elkaar te blijven. Halverwege kom ik Michel en Myrthe weer tegen. We kunnen naar buiten bij de bewakerskantoren en hebben een prachtig uitzicht op San Francisco. Myrthe maakt de ene foto na de andere, en al gauw ontdekt ze jonge meeuwen. Het is heel erg stormachtig en koud, dus na een tijdje gaan we dan toch maar naar binnen. We vervolgen de tour en als ik aan het einde bij de shop aankom, ben ik alleen. Al snel komen Myrthe en Michel eraan, maar van Tyche geen spoor. We lopen de shop door. Er zit een oude man boeken te signeren. Het blijkt de zoon van een van de oude bewakers te zijn. Dezen woonden met hun gezinnen op het eiland en hij heeft zijn jeugd dan ook op Alcatraz doorgebracht. Met zijn vader heeft hij hier een boek over geschreven, dat hij hier signeert. Hij kan dan ook prachtige verhalen vertellen.  We besluiten naar beneden, terug naar de boot te lopen, misschien is Tyche hier, maar ook daar, geen spoor van Tyche. Dan begint de paniek bij mij toch wel lichtelijk toe te slaan. Ik besluit haar te bellen, hoewel we hebben ontdekt dat onze telefoons niet optimaal werken. Na enkele keren proberen hoor ik ineens Tyche’s stem. Ze hoorde de telefoon niet, maar wilde mij bellen en zag dat ik haar belde! Ik vraag waar ze is, ze heeft de hele audiotour nogmaals gelopen, ze zag ons niet en vond het allemaal zo indrukwekkend! Geen spoortje paniek te bekennen! Ik vertel haar dat ze naar de boot moet komen. Als ze na een tijdje hier aankomt, moet ik haar even knuffelen. We kunnen de boot weer op. Aan vaste wal gekomen vinden we het wel tijd om iets te eten. We vinden een hamburgerrestaurant en iedereen eet zo ongeveer alles op, zo’n honger hebben we!

Hierna willen we naar de cable-car, maar daar blijkt, net als gisteren een enorme rij te staan. Het waait, is koud en je moet ruim een uur wachten. Dan nemen we liever de bus terug. Uiteindelijk nemen we de Trolley-bus terug naar Powellstreet, alwaar we het station van de ondergrondse induiken. We nemen de Bart terug naar het hotel, alwaar we verwelkomd worden met Coockies and Milk. We eten het lekker op onze kamer op, niemand heeft meer echt honger om te gaan dineren na de late lunch van vanmiddag. We liggen in bed en internetten wat, kijken t.v. en gaan dat lekker slapen. Morgen gaan we de Camper ophalen!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan