Dag 12, Bezoek Zion (21 juli 2013)

Door M. Loch - 25-07-2013 18:28

Dag 12, Bezoek Zion, zondag 21 juli 2013

We hebben geprobeerd om zonder airco te slapen, want die maakt nogal een herrie en blaast ijskoude lucht en het leek vannacht wat koeler (en warmer dan Las Vegas kan ook niet). Rond 04.00 uur word ik zwetend wakker. Michel probeert of het helpt om alle raampjes open te zetten. Dit lijkt verlichting te brengen, maar helpt niet voldoende. Dan toch de airco maar aan. Michel bouwt een tentje rondom ons bed (fijn dat ik extra lakens heb gevraagd bij de camperverhuur!) en we slapen heerlijk. Het lawaai horen we niet en we worden rond 09.30 uur pas wakker, en we hebben het koud! De airco kan uit. Ik ga douchen, maar niet in de camper, nee lekker op de camping. Hier heb je toch meer ruimte. Het is heerlijk weer buiten, niet zo heel warm.

Van het douchen knap ik enorm op, we ontbijten en dan met de free shuttle (gratis bus) naar Zion Park. Hier rijdt ook een free shuttle rond die een tour door het park doet. Je kunt dan kiezen waar je uit wilt stappen, om dingen te gaan bekijken. Zion Parc is een geweldig mooi natuurpark, waar we ook weer met ons nationale pasje inkunnen. Het bestaat uit een rivier (Virgin River), in het dal. Hierdoor is het er mooi groen. Bomen, cactussen, etc. Hier komen herten, eekhoorns, bevers, etc. voor. Hieromheen staan prachtige rode rotsen. Sommigen hebben ook witte gedeeltes. Vooral als de zon er op schijnt is het heel erg mooi om te zien. Als eerste willen we naar Weeping Rock, de huilende rots. Volgens het boekje is het een wandeling van een half uur, maar wel omhoog. We laten ons door de bus bij deze halte afzetten (bijna aan het einde van Zion Parc. We willen eerst nog even naar de wc, want die staan hier ook. Dat krijg je ervan als je goed moet drinken. Ook de toiletten zijn leuk bedacht. Ze hebben een flinke kuil gegraven en daar gewoon een wc boven gezet. Doet een beetje aan een HUDO (scoutingkamp) denken.

De wandeling gaat over een prachtig aangelegd geasfalteerd pad. Bovenaan een trap en dan zijn we er, Wheeping Rock. Het was slechts 10 tot 15 minuten lopen. Dat valt dus wel mee. Het is erg mooi. Inmiddels is het toch wel behoorlijk warm geworden. Maar Wheeping Rock heet niet voor niets zo, er drupt water langs de hele rotspartij naar beneden. Daar kun je onder staan. Het koelt heerlijk af. We kijken even rond, genieten van het uitzicht en wandelen dan weer terug. Je moet trouwens niet denken dat we de enige zijn, het is best wel druk. We lopen terug naar de bushalte. We rijden terug tot Grotto en lopen een trail, naar de volgende halte, Zion Lodge. Het is een zandpad! Vooral erg zonnig. Hier zitten salamanders. Ook voor deze wandeling staan 30 minuten, maar die tijd, zo hebben we inmiddels door, is berekend op grote, dikke Amerikanen. Bij Zion Lodge besluiten we iets te eten en te drinken. We zitten buiten aan tafel, met een paar andere nederlanders die uit de van Roermond komen. Zij doen de route precies andersom, dus we hebben leuke tips voor elkaar.

We besluiten nog een stukje van de poolstrail te lopen. Met de gebruikelijke refill (lekker koud met veel ijs!) in de hand volgen we het pad dat ook een heel eind omhoog gaat. Onderweg zien we zelfs herten! We komen bij de poel aan. Hier zouden ook kikkers moeten zitten, die het geluid maken van een blatend schaap?!) Helaas, we zien/horen hier niets van. Maar ook hier zijn rotsen waar water vanaf drupt, dus lekker koel. We gaan terug en nemen de bus naar het begin van het park. Hier stappen we over in de bus die ons naar de camping terug brengt. (goed geregeld)

De kinderen willen kijken of ze nog een tube (soort grote zwemband, die van onderen dicht gemaakt is, als een soort bootje), om de rivier, die langs onze camping stroomt, nog een stukje af te kunnen zakken. Helaas, is alles verhuurd. Ze gaan nog even kijken bij de rivier en mogen dan van een paar andere nederlandse mensen twee banden lenen om ook een stuk de rivier af te zakken. Gaaf!!!

Dan zien we donkere dreigende wolken boven de rode rotsen tevoorschijn komen. Ook horen we af en toe een donder. Ik wilde eigenlijk nog een wasje draaien, maar besluit dat niet meer te doen. Stel dat het weer zo’n noodweer wordt, zoals gisteren…….

Om te wassen moet je toch enkele keren op en neer lopen naar het begin van de camping. (Was in de machine doen, half uur later was eruit, uitzoeken wat in de droger kan, half uur later was uit de droger halen en de rest moet opgehangen worden. Maar als het regent moet dat binnen, dat zie ik niet zo zitten. Dan morgen maar.

We zetten ieder een maaltijd in de magnetron en eten er een lekkere salade bij.

Na het eten zitten we nog lekker buiten. Michel en ik bekijken de route voor morgen. We willen naar bryce canyon. Na nog wat fris en een flesje water, we drinken heel wat af…., ga ik binnen zitten om aan het blog te werken. De airco draait op volle toeren. Het is heerlijk koel in de camper. Het is inmiddels 22.30 uur, zometeen duik ik lekker ons tentje in, morgen willen we op tijd op staan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan