Dag 21, Naar Los Angeles (30 juli 2013)

Door M. Loch - 03-08-2013 20:02

Dag 21, Naar Los Angeles, Dinsdag 30 juli 2013

Als de camper opgeruimd is, vertrekken we naar LA. We rijden dwars door San Diego. Eigenlijk willen we de kustweg volgen, maar dat snapt de Tomtom niet. Daarom pak ik de kaart er maar bij. We rijden Noordwaarts, richting Del Mar, een kustplaatsje en dan snapt de Tomtom het gelukkig ook weer. Dit is een gezellige, maar wel drukke weg, langs de kust (Pacific) en door veel dorpjes. Om de paar yards zie je op het strand Baywatchtorentjes staan. Op het strand is het gezellig druk met mensen met surfboards. Na een tijdje besluiten we toch maar weer de grote weg (Hwy 5) te volgen, anders wordt het wel erg laat voordat we in Los Angeles zijn. De camping hebben we gisteren al via internet gereserveerd, Balboa Camp.

De omgeving wordt zodra we op de Highway rijden, weer droog en dor. Bij Danapoint gaan we de kustweg weer op. We zijn een eind opgeschoten en willen nu wel weer wat zien van de kustomgeving. Meteen is het weer heel druk. We negeren de Tomtom, die wil ons iedere keer terug op de snelweg hebben. Het valt ons op dat, als je hier bloemen ziet, ze meestal donkerrood zijn, andere kleuren zie je veel minder. We stoppen bij Subway voor een lekker broodje, vandaag eens zonder hamburger ertussen, hierna rijden we weer verder langs de kust. Bij Longbeach gaan we tanken (hard nodig!) De benzine is hier weer veel duurder. Ook gaan we meteen maar even boodschappen doen, dus stellen we onze Tomtom in op Walmart, alwaar we vervolgens keurig naar toe geleid worden. We kijken meteen nog even naar een bikini voor Florien, maar die hebben ze niet. En dan weer verder, richting L.A.!

Het is inmiddels spits, en dus erg druk. Maar gelukkig is er een carpoolstrook, er staat een bord bij dat die speciaal is voor auto’s met 2 of meer passagiers. We weten niet of dat ook voor campers bedoeld is, maar we voldoen ruimschoots aan de criteria, dus rijden we lekker langs de file af.

Helaas, bij de volgende afslag, richting Santa Monica, staat alles vast, zelfs de carpoolstrook! Wat een auto’s! Een file op 5! Rijbanen. Na een tijdje worden het er zelfs 6, maar het blijft file. Ik heb nog nooit zoveel auto’s bij elkaar gezien. De andere richting op de snelweg is net zo druk, dus 12 rijstroken auto’s, en dan tel ik het verkeer dat via de invoegstrook de snelweg opkomt, nog niet eens mee!

Na Sunset blvd. Rijdt het gelukkig allemaal weer wat door. We moeten naar “Van Nuys”, een wijk ten noorden van LA. Daar hebben we twee nachten gereserveerd op Balnoa RV-park. In 1e instantie lijkt de camping wat minder luxe, meer een trailerpark, waar mensen permanent in een caravan wonen. We melden ons in het houten gebouwtje. De eigenaar vraagt ons even te wachten, totdat hij terug is. Hij moet eerst nog een paar andere mensen naar hun parkeerplek wijzen. We wachten geduldig op hem in onze camper. Er komt iemand naar ons toe en vraagt of we op Steve staan te wachten, dat is dus blijkbaar de naam van de eigenaar.

Dan komt Steve eraan, in zijn golfkarretje. Hij wenkt ons dat we hem moeten volgen. We rijden stapvoets achter hem aan. Al snel wijst hij ons achteruit te rijden en begeleid ons zo keurig naar onze plek.

Ik stap uit en als eerste zie ik achteraan op onze plek een prachtig houten schuttingspaneel, beschilderd met roofvogels. Dit is wel Myrthe’s plek. Steve stapt uit en vertelt dat dit RV-park anders is dan de meeste RV-parken. Dat komt voornamelijk omdat het park naast een filmstudio ligt (van onze plek kun je zo over de muur kijken en de filmstudio zien liggen). Hij heeft veel film-crew, acteurs en muzikanten op de camping. Op dit moment worden er weinig films gemaakt (vakantie) en zijn er vooral muzikanten voor de filmmuziek.

Dan vraagt hij of we al gegeten hebben, want hij heeft wel wat suggesties. In – ‘n – Outburger is fantastisch, zijn favoriet, samen met Fatburger. Maar er zit ook een Mac Donalds, en zo noemt hij nog een aantal fastfoodrestaurants. Gelukkig heb ik nog “gezonde” magnetronmaaltijden in de camper, hier zit in ieder geval nog iets van groente bij.

Ook de plannen voor L.A. worden besproken. We vertellen hem dat we morgen naar “Universal Studio’s” willen. Dit is een pretpark, dat om DE filmstudio’s in LA heen is gebouwd. Je kunt er ook een studiotour doen.  Steve zegt dat dit zeker de moeite waard is. Als we vertellen dat we van plan zijn om met het openbaar vervoer te gaan, biedt Steve spontaan aan ons de volgende ochtend met de auto naar het metrostation te brengen, anders moet je eerst met de bus, dit scheelt een heleboel tijd. We spreken af ons de volgende ochtend om 08.30 uur te melden bij het kantoor.

We eten, kijken wat TV (eindelijk heeft Tyche weer zenders ontdekt) en gaan dan snel slapen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan