6 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

Om 5.00 begon de grote reis.Nadat Piet onze auto weer terugbracht van Schiphol passeerden wij zonder problemen douane, ticketcontrole en zo. In onze Boeing 747 hadden wij 4 plaatsjes in het midden, dus helaas geen zicht uit het raam.Aangezien de vliegreis 11 uur zou duren waren wij blij met ieder een eigen scherm en een videotheek vol films.Dutjes tussendoor en veel eten en drinken geserveerd door onze steward kwamen tussendoor. Eindelijk vlogen we dan bijna boven San Francisco toen de gezagvoerder meedeelde dat we vanwege drukte zouden moeten corkelen tot het signaal dat wijkonden landen, vanwege drukte. Na een tijd volgde de mededeling dat wij niet konden landen, dat de luchthaven dicht was en dat we gingen landen op Oakland airport. Deze luchthaven is nauwelijks geschikt voor grote toestellen.Na een goede landing ging de piloot dan ook vol in de remmen, echt sensatie!

Eenmaal op het vliegveld moesten wij wachten op meer informatie. Mobiele telefoons mochten intussen weer aan en al snel hoorden wij van mensen om ons heen dat er een vliegtuig gecrasht was op San Francisco. Na zeker een uur wachten in een steeds heter worden vliegtuig kregen we bericht dat we in Oakland zouden uitstappen. In alle haast was douane en dergelijke geregeldvoor ons vliegveld.Dit vliegveld is berekend op vliegtuigen tot maximaal 200 mensen, en wij waren met 440.

Na nog eens anderhalf uur stonden we buiten, we kregen een gratis rit van de shuttlebus naar de BART (Bay Area Rail  Transport) en na een uur waren we in hartje San Fransisco,waar wij besloten te voet naar het hotel te gaan. We weten intussen dat San Fransisco erg steile straten heeft, en dat die met volle bagage een zeer effectieve training is om een fors tegenwicht te bieden aan 13 uur zitten in een vliegtuig! Eenmaal in he thotel was het iniddels 17.00 plaatselijke tijd(9 uur later dan in Nederland). Beetje uitpakken, even wat eten en om 21.00 lagen we er allemaal in. Let wel, we maakten een dag van 24 uur op!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!