9 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

Op deze dag is het de bedoeling ons campsite in Yosemite te bereiken.

We staan redelijk op tijd op en pakken de hele boel weer in, wat eigenlijk hee;l gemakkelijk is met een camper. Tenminste dat lijkt zo.Waar we voor moeten zorgen is dat alles in kastjes zit, niet kan rammelen en dat de kastjes onderweg ook niet open vliegen! Dat is allemaal nog een kunst op zich.

Na een aantal kilometers rijden wordt de omgeving steeds ruiger, beboster.En dan bereiken we de toegang tot Yosemite, de bakermat van de grootschalige natuurbescherrming. Midden 19e eeuw, midden in de burgeroorlog waren enkel activisten op het idee gejkomen Yosemite te willen beschermen. Uiteindelijk heeft president Lincoln himself tussen het oorlog voeren door tijd gehad om in Yosemite te tekenen hiervoor. Het eerste national park was een feit.

Onze camping is een echte natuurcamping. Een kraantje, simpele toiletten en dat was het. Al ons eten en drinken inclusief toiletspullen e.d. moesten overgehuisd worden van de camper naar de bearcase. Een metalen kist met grendel die beerbestendig is. Ook moesten we na schemer maasr liever in de camper blijven vanwege de mountainlions. Verder komen hier herten voor, coyotes, wolven. Kortom, geen enkele reden voor Hanneke om niet in een tentje te gaan slapen.

Een camper heeft gerwoon electriciteit en gas aan boord dus echt primitief was het niet. Zelfs de vriezer werkte gewoon. Alleen de magnetron en de airco konden we niet gebruiken.

Zoals al gezegd, de schemer is vroeg maar we bleven nog lang buiten een spelletje doen. Dan in konvooi naar de toiletten want je weet maar nooit in het donker!

's Nachts dacht Agnes een sterke muskusgeur te ruiken en gescharrel te horen. Wat zou het zijn  geweest?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!