16 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We worden weer op de asfalvlakte wakker, en dan is het een kwestie van ontbijten en de spullen inpakken en gaan! Even zoeken welke weg we moeten hebben om vanuit Las Vegas richting Zion te komen. Ons volgende doel ligt op zo'n 500km afstand dus dat vraagt wel wat van ons.Zeker omdat we ons hebben voorgenomen onderweg nog door een ander park te rijden, Valley of fire, een prachtig park ook!
We beseffen nu dat we midden in de woestijn zijn. Dat is te merken, het water vliegt er door. We hadden al begrepen dat het advies is per persoon een gallon water per dag te drinken, dat is 3,78 liter water.
Na de valley of fire rijden we door naar Zion waar we terecht komen op de mooiste camping tot nu toe. Ruime plek, volop in de natuur, beek langs onze plek om af te koelen....
Daar wordt het natuurlijk eerst eten.Het blijft weer langer licht buiten, we zijn door een tijdzone gegaan, het verschilt nu nog maar 8 uur met Nederland. Al met al loopt de avond lekker door en het is zo'n lekker weer dat we in het donker nog lekker buiten zitten. Hanneke komt op het idee om met een lantaarn de grond om de picknicktafel te verkennen en ziet daarbij een grote spin. Jonne en Hugo zijn natuiurlijk meteen gebiologeerd en bekijken het best goed. Hij is zo'n 5cmgroot, geelgrijs met een dik bol achterlijf. We weten inmiddels dat het hoogstwaarschijnlijk een tarantula was, Hugo heeft het nagevraagd bij een parkranger. Tarantula's bijten als ze zich bedreigd voelen en die beet, daar heb je echt wel even last van!
Hanneke hield in ieder geval de rest van de avond haar voeten op de bank!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!