21 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We reizen vanaf Page naar de Grand Canyon. Helaas moeten we een fikse omweg want de weg die wij moeten hebben is op 1 punt volledig verzakt. We hebben intussen foto's van deze weg gezien, het asfalt is in puzzelstukken uiteen gevallen.
Van een Indiaanse hadden we nog een tip gekregen van een binnendoorweg die verhard zou zijn.Wij hebben deze weg niet kunnen vinden, en daarom denken we dat deze weg toch niet verhard was. En dan mogen (en willen) we er niet op met de RV. (Recreation Vehicle).
Het landschap is groots, weids, en we weten niet meer hoe we het moeten noemen. Woestijn? Prairie? Er is schaarse bewoning, vooral heel eenvoudig. Volgens ons is er best armoede hier in de regio.
Op onze weg naar de Grand Canyon komen we eerst een zijstroom van de Colorado rivier tegen, de little Colorado met zijn canyon. Goeie voorbereiding want dit is al fors!
Dan rijden we verder en kopen bij de ingang van het Grand Canyon National Park, waar we als altijd worden begroet door een enthousiaste ranger.Hij bekijkt onze parkpas, geeft ons ionformatie en wijst  ons naar de Tower voor de eerste blik op de Grand Canyon.
En wat we daar zien is ongelooflijk! Dit is echt immens!Niet voor te stellen! Het Colorado plateau is miljoenen jaren ontstaan nadat een zeebodem door de bewegingen van de aardkorst omhoog is gedrukt naar een hoogte van ruim 2 kilometer. De Colorado heeft zich een weg geslepen door dit plateau en nu ligt er een canyon, ravijn van 1,5 tot 2 km diep. En het ravijn is soms zo'n 16 kilometer breed! We scieten onze eerste foto's maar weten al dat dit niet po foto vast te leggen is!
De toren die hier staat is een wetenschappelijke reconstructie van torens zoals die door de vroege indiaanse bewoners in heel zuidwest USA zijn gebouwd en waarvan niet meer over is dan fundamentresten. Deze toren staat meteen po het hoogste punt van de canyon.
Na van de eerste ooohs een aaahs bekomen te zijn rijden we door naar onze camping. Een primitieve camping want er is alleen een toiletgebouw, geen douche, geen elektra. Maar wel de kans om herten, en evt zelfs een puma tegen te komen....
Een biertje, een lekkere simpele maaltijd en in het donker nog een spelletje.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!