22 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

De volgende ochtend maken we ons op voor een dagje Grand Canyon. Ook in dit park rijden weer gratis pendelbussen om je gemakkelijk te kunnen verplaatsen over een aantal kilometers dat de grand canyon toegankeijk is. De hele grand canyon is ruim 400 kilometer lang en als enige geologische verschijnsel vanuit de ruimte herkenbaar.
Overal staan waarschuwingen voor mensen die naar de colorado willen afdalen en weer terug. Het is geen wandelingetje, je moet veel water meenemen (boven is het niet zo heel  warm, slechts 28 graden maar de rivier ligt 1500 meter lager, dat betekent een temperatuurstijging van 9 graden!). Het pad is moeilijk, de daling komt eerst, de klim daarna. Er wordt sowieso aangeraden er 2 dagen over te doen. Per jaar komen zo'n 250 mensen zodanig in de problemen dat ze gered moeten worden. Naast water moet je ongeveer 2 keer zoveel eten als normaal, energydrinks meenemen, zoute koeken, etc.
Wij zijn niet voorbereid en hebben slechts 1 dag, dus we blijven op de South Rim (de zuidrand). En daar is veel te zien. We komen ook weer bekende medereizigers tegen en trekken zelfs even samen op. Jonne maakt zijn aan de klifrandhangfoto.
Na een hele dag allerlei blikken geworpen te hebben en een interessant gesprek met een ranger over het herintroductieprogramma van de Californische condor (die wij helaas niet geien hebben, of toch die ene stip in de verte?) keren we terug naar de RV om te rusten, drinken, eten en slapen.

Reacties

Han A long time ago

Herkenning en goede herinneringen.
Ik lees met plezier jullie verslagen en de foto s laten het kriebelen.
De landschappen zijn echt overweldigend.

Veel plezier nog ... Maar dat gaat jullie wel lukken. Op tijd BBQ en een biertje ... En de mgevingsrecht doet de rest.
Enjoy.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!