23 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

Deze dag staat in het teken van het weer verlaten van de Grand Canyon. Ons volgende doel zal Monument valley zijn.
We bezoeken bij het verlaten van de Grand Canyon eerst nog een museum met funderingen van een oude indianen nederzetting. Best interessant hoe lang deze voor bewoning onvriendelijke streek  al bewoond is.
Daarna brengen we nog eenmaal een bezoek aan een uitzichtspunt en daarna verlaten we de streek. We rijden voor een groot deel de weg terufg die we 2 dagen eerder reden vanwege de omleiding. Maar het uitzicht blijft fantastisch en groots.Wat is dit land toch uitgestrekt en vol afwisseling.
Onderweg stoppen we nog bij een kraampje van Navajo indianen. deze kraampjes zijn er vele en ze verkopen handgemaakte voorwerpen en sieraden. Jonne koopt voor zichzelf een mooie armband en Hanneke besteedt verjaardagsgeld aan een mooie ketting.
We raken een beetje in verwarring hoe laat het nu eigenlijk is. Utah verschilt 8 uur met Nederland. De Indianenreservaten doen niet mee aan de zomertijd en dan verschilt het 9 uur. Dan is er ook nog zoeits als mountain spring time en die verschilt ook weer 9 uur met Nederland. Elke keer kijken we naar lokale klokken of vragen het.
Dan rijden we de Monument Valley in, bekend van vele westerns, vooral die van John Wayne. Eerst rijden we naar de camping en rusten daar wat. Dan gaan we met de camper naar Monument Valley state park, een door indianen beheerd park. We gaan naar het bezoekerscentrum en bekijken het landschap. Daarna gaan we eten in het restaurant met uitzicht op de belangrijkste pieken van Monument valley. Het eten is indiaans maar in Amerikaanse hoeveelheden.We zijn blij dat het hier heel gewoon is dat wat je niet op hebt gekregen mee te nemen.
De vallei is geologisch heel bijzonder: de toppen van de pieken zijn plat en bestaan uit het oppervlakte van de oorspronkelijke hoogvlakte.Door aardverschuivingen is he toppervlakte gespleten en gescheurd en de tussenliggende ruimte is met puin en ander materiaal opgevuld. Dus niet onstaan door water of wind maar door aardverschuiving. In de schemer doen we ons best goede foto's te maken, enthousiast geholpen door een Amerikaanse beroepsfotograaf die ook wat van zijn eigen werk laat zien. Er valt nog wat te leren! We hebben zijn mailadres dus we kunnen nog uitwisselen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!