24 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We staan rustig op vandaag, met als doel weer verder te reizen, dit keer naar Arches, maar we reizebn nog een behoorlijke tijd door Monument valley en genieten van de vele uitzichten die we tegen komen.
Het land is leeg, we komen weinig stadjes en gehuchtjes tegen.De weg is gelukkig continu goed en we kunnen vlot reizen.
De picknick doen we onderweg bij een rots waarin zich een groot gat bevindt. Deze rots lijkt op dezelfde manier ontstaan als de bogen waar nationaal park Arches beroemd om is.
We komen rond 17.00 aan in Moab (spreek uit als Mo-ab), een belangrijke plaats in de regio, gesticht door mormonen. Overigens zagen wij al enkele malen Amerikaanse vlaggen door hele plaatsjes hangen. Ook in Moab zien we dit. We zijn er intussen achter dat dit is vanwege Pioneer Day, een feestdag in Utah, om te herdenken dat op 24 juli 1847 de eerste groep mormonen het ruige en onbekende Utah introk om het land vruchtbaar te maken en te benutten.
En als er in Moab dan ook nog eens een brouwerij zit, ja dan gaat Hugo te voet er even naartoe (overkant van de weg, haha) om wat plaatselijk bier te halen!
We hebben weer een vrij saaie camping, grindvlakte, maar wel een goed uitgangspunt voor 2 dagen rondkijken. Eten,spelletje, vuurwerk kijken...en naar bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!