24 juli

Door H. Keijzer - 26-07-2013 05:33

We staan rustig op vandaag, met als doel weer verder te reizen, dit keer naar Arches, maar we reizebn nog een behoorlijke tijd door Monument valley en genieten van de vele uitzichten die we tegen komen.
Het land is leeg, we komen weinig stadjes en gehuchtjes tegen.De weg is gelukkig continu goed en we kunnen vlot reizen.
De picknick doen we onderweg bij een rots waarin zich een groot gat bevindt. Deze rots lijkt op dezelfde manier ontstaan als de bogen waar nationaal park Arches beroemd om is.
We komen rond 17.00 aan in Moab (spreek uit als Mo-ab), een belangrijke plaats in de regio, gesticht door mormonen. Overigens zagen wij al enkele malen Amerikaanse vlaggen door hele plaatsjes hangen. Ook in Moab zien we dit. We zijn er intussen achter dat dit is vanwege Pioneer Day, een feestdag in Utah, om te herdenken dat op 24 juli 1847 de eerste groep mormonen het ruige en onbekende Utah introk om het land vruchtbaar te maken en te benutten.
En als er in Moab dan ook nog eens een brouwerij zit, ja dan gaat Hugo te voet er even naartoe (overkant van de weg, haha) om wat plaatselijk bier te halen!
We hebben weer een vrij saaie camping, grindvlakte, maar wel een goed uitgangspunt voor 2 dagen rondkijken. Eten,spelletje, vuurwerk kijken...en naar bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan